Les places de l'1 d'octubre

Roda de Ter, Seva, Calldetenes o Centelles estrenen espais dedicats a la jornada històrica

Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:55h
Pep Poblet interpretant «Els Segadors»
Pep Poblet interpretant «Els Segadors» | Josep M. Montaner
Aquest cap de setmana, molts pobles d'Osona han aprofitat per dedicar una plaça a l'1 d'Octubre, el dia que es va celebrar el referèndum sobre la independència de Catalunya. A Roda de Ter, tal com es pot veure en les imatges, s'ha posat el nom a la plaça que fins ara no tenia nom. Està situada a la cantonada entre la carretera de Barcelona i el carrer Santa Tecla. Hi ha una placa col·locada a la casa on viva l'activista independentista Santi Pons.

A més de Roda, Sant Hipòlit va descobrir la placa al barri del Mallol; a Calldetenes també va inaugurar la plaça del darrere l'Ajuntament; a Taradell es va donar a l'antic aparcament de la carpa (després de l'entrega de firmes); a Sant Vicenç es inaugurar una escultura; i a Centelles també una plaça. A Seva, a més de declarar-lo dia de festa local, es va estrenar a la rotonda de Montmany.

I Vic?

Les forces independentistes de Vic no es van posar d'acord per dedicar una plaça a l'1 d'octubre. Des de l'equip de govern es proposava la plaça de davant del Consell Comarcal d'Osona, una opció que les entitats independentistes -ANC i Òmnium- veien amb bons ulls. Tot i això, no era del grat d'ERC ni de Capgirem Vic. L'alcaldessa Anna Erra va decidir retirar el punt del passat ple de setembre per buscar més consens.
 

Inaugurant el nou espai a Roda de Ter. Foto: Josep M. Montaner