Més de dues-centes persones es comprometen amb la República a Vic

Capgirem no assisteix a la lectura del manifest perquè no se sent còmode amb el text

Es preveu que al vespre la manifestació sigui més multitudinària
Es preveu que al vespre la manifestació sigui més multitudinària | Josep M. Montaner
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:13h
Més de dues-centes persones s'han concentrat aquest migdia a la plaça Major de Vic per mostrar el seu compromís amb la República. Entre aquests, hi havia molts alumnes d'instituts de la capital que han decidit fer vaga. L'alcaldessa Anna Erra (PDECat), la regidora Maria Balasch (ERC-Som Vic), i el coordinador de l'1-O a la ciutat Toni Ortiz han llegit el manifest que ha proposat l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que ha enviat centenars d'ajuntaments.

En el text s'ha remarcat el compromís del món local amb Catalunya, els valors democràtics, la pau, el diàleg, amb totes les persones anònimes que van fer possible el referèndum, amb els resultats de l'1-O i amb els presos polítics i exiliats i la República Catalana, entre d'altres. Des de les 9 del matí, hi ha una pancarta en molts balcons d'ajuntaments osonencs per reivindicar l'1-O.
 

Manifestants entonant «Els Segadors» Foto: Josep M. Montaner


Abans de la lectura, l'alcaldessa de Vic ha destacat "la xarxa invisible" de persones que va fer possible que "fa un any poguéssim anar a votar". També ha recordat que aquest vespre, a les 7, s'ha convocat una concentració a la plaça Major amb tots els municipis d'arreu d'Osona. A les 12 també s'han concentrat a la UVic i en altres municipis de la comarca.

Capgirem no hi ha assistit

Capgirem Vic ja va anunciar en un comunicat que no assistiria a la lectura del manifest perquè no se sent còmode amb el text. "Respectem el posicionament i la filosofia que s'hi desprèn, però no el compartim en absolut", apunten, remarcant que "està escrit des d'una perspectiva nacionalista, conservadora i neoliberal que no representa, en absolut, la perspectiva política de la majoria de l'independentisme".

Capgirem va proposar llegir un text alternatiu "per sentir-nos còmodes i visualitzar la pluralitat i diversitat independentista", però "malauradament la resposta de l'alcaldessa Anna Erra ha sigut negativa", lamenten.
 

Molts dels manifestants eren joves d'instituts. Foto: Josep M. Montaner
 

Es preveu que al vespre la manifestació sigui més multitudinària Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a