Més de 220 de comerços de Vic abaixen la persiana per l'1-O

El 12 d'octubre, festiu d'obertura comercial, molts optaran per treballar

Un dels cartells en un establiment de Vic.
Un dels cartells en un establiment de Vic. | Carles Fiter
Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:45h
"Tot sembla impossible fins que es fa. 1 d'octubre establiment tancat". Amb aquest text i la imatge d'una urna del referèndum amb el logotip de la Generalitat, uns 220 establiments associats a Vic Comerç han penjat el cartell de "tancat" aquest dilluns. D'aquesta manera, una majoria de comerciants vigatans celebren el primer aniversari dels fets de l'1 d'octubre, "en record a la dignitat d'un poble". 

El president de Vic Comerç, Toni Brachs, ha explicat a l'ACN que davant la inquietud d'alguns dels associats, l'entitat va decidir fer un sondeig per saber si dilluns els botiguers tancarien o obririen. Dels 280 comerços que van respondre (el 80% del total), un 82% es va manifestar favorable al tancament. En la mateixa línia, Vic Comerç també va preguntar sobre l'obertura del proper 12 d'octubre, festiu d'obertura comercial, i la majoria dels associats van respondre la seva intenció d'obrir.

El president de Vic Comerç, Toni Brachs, ha volgut deixar clar que tot i que l'associació dona suport al tancament i farà arribar cartells informatius a aquells que hagin escollit tancar, respecta igualment la decisió d'aquells que volen treballar, "com no podria ser d'una altra manera".
 

Un dels cartells en un establiment de Vic. Foto: Twitter @CDRepublicaVic

Arxivat a