​Alpens celebra una Festa Major reivindicativa

Instal·len bancs i papereres que completen la ruta de la forja

L'Ajuntament d'Alpens, aquest divendres
L'Ajuntament d'Alpens, aquest divendres | Josep M. Montaner
Redacció
28 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:32h
Alpens està en plena Festa Major. Aquest dijous va donar el tret de sortida a la festivitat la llançada de coets i repic de campanes. Durant tot el cap de setmana, hi haurà diferents activitats per a tots els públics, des del correfoc, ball amb orquestra o discomòbil fins a la tradicional dansa alpensina i els versots.

La cirereta del pastís, tal ha explicat l'alcaldessa Montse Barniol a Osona.com, ha estat la presentació de les peces de forja realitzades durant la trobada de forjadors al municipi d'aquest 2018. Enguany s'instal·len set bancs i nou papereres distribuïts en diferents indrets del poble. D'aquesta manera "acabem de completar la ruta de la forja de les peces col·lectiva de gran format".

Dues d'aquestes papereres porten un gran llaç groc per demanar la llibertat dels presos polítics. Barniol explica que el llibret de la Festa Major també recorda l'efemèride de l'1 d'octubre, ja que l'any passat va caure en plena Festa Major. "Fa referència a la defensa de la llibertat del país i el compromís del poble a l'hora de posar les urnes i coorganitzar un referèndum que va ser un èxit", conclou Barniol.

Consulta la programació

Les papereres i bancs completen la ruta de la forja a Alpens. Foto: Josep M. Montaner