El Govern impulsarà una comissió per abordar l'alarma de la pesta porcina africana

La consellera d'Agricultura anuncia que un dels objectius serà controlar els camions de porcs que entrin al país

Redacció
30 de setembre del 2018
Porcs en una granja
Porcs en una granja | Adrià Costa
El Govern impulsarà una comissió interdepartmental integrada per Agricultura, Interior, Salut, Economia, Territori i Sostenibilitat, i Treball per tal d'abordar l'alarma per la pesta porcina africana. Així ho ha anunciat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, en el marc de la inauguració de la 64a Fira de Sant Miquel de Lleida on ha posat èmfasi en el fet que aquesta és una de les majors preocupacions del sector ramader en aquest moment.

La consellera ha dit que un dels objectius de l'executiu és ''controlar'' els camions de porcs que entren al país per això ha assenyalat que cal col·laborar amb interior per tal que els Mossos d'Esquadra executin les seves competències en aquest sentit. En qualsevol cas, Jordà ha volgut recalcar que a Catalunya no hi ha cap brot de pesta porcina i que aquestes actuacions preventives s'estan desenvolupant des de fa mesos tot i que ara s'han accelerat després del cas detectat a Bèlgica recentment.

La consellera d'Agricultura, Tresa Jordà, ha explicat que el Departament treballa des de fa temps amb ''qüestions de bioseguretat'' en relació a la possible entrada malalties animals com la de la pesta porcina africana.

Aquesta malaltia en qüestió ha estat normalment focalitzada en països de l'est però un brot detectat a Bèlgica en les darreres setmanes ha fet saltar totes les alarmants. Jordà ha remarcat que ara s'està treballant en una sèrie d'accions en un escenari de "pre-pesta" i que després de reunir-se amb el sector divendres passat diumenge hi haurà una altra trobada amb el ministre d'Agricultura, Luis Planas, per parlar de les inspeccions en origen i la possibilitat de deixar d'importar en segons quins casos.