Un centenar d'empresaris d'Osona i la Garrotxa participen a la trobada anual de la Fundació Impulsa

Durant les últimes quatre convocatòries, incloent-hi el curs actual, hauran passat 106 joves per la institució

Guillem Clofent, Inka Guixà, Giovanni Inturrisi i Jordi Serrano, aquest dijous a Manlleu
Guillem Clofent, Inka Guixà, Giovanni Inturrisi i Jordi Serrano, aquest dijous a Manlleu | Adrià Costa
Redacció
02 d'octubre del 2018
La Fundació Impulsa va celebrar dijous passat, 27 de setembre, la seva trobada anual amb una reflexió sobre els reptes i les motivacions dels nous professionals. Un centenar de persones van assistir a l’acte, que va tenir lloc a l’edifici històric Ter de Novatilu, a Manlleu.

Tal com expliquen en una nota, el president de la Fundació, Carles Cuyàs, va repassar algunes xifres que mostren el creixement d’Impulsa a les comarques d’Osona i la implantació progressiva a la Garrotxa. Durant les últimes quatre convocatòries d’Impulsa, incloent-hi el curs actual, hauran passat 106 joves per la fundació.
 
En l’actualitat, Impulsa compta amb una xarxa de 80 mentors que ajuden desinteressadament els alumnes becats i els joves han retornat el seu compromís amb el territori amb 4.500 hores de voluntariat. Cuyàs va destacar “els valors pels quals la fundació creix i vol ressonar els joves: col·laboració, solidaritat, esforç, perseverança, aprenentatge, coneixement, futur, creixement”.
 

Carles Cuyàs, president de la Fundació Impulsa, aquest dijous a la jornada anual de l'entitat Foto: Adrià Costa


La jornada va continuar amb la intervenció de Jordi Serrano, soci-fundador de Future for Work Institute, que va resumir els factors que “defineixen el canvi climàtic laboral actual: l’automatització, l’economia col·laborativa des de les plataformes digitals i la deslocalització”.
Serrano es va sumar a la resta de ponents en la taula de reflexió posterior, en què hi van participar els directors generals de Girbau (Guillem Clofent), La Farga (Inka Guixà) i Zoetis (Giovanni Inturrisi).

Els empresaris van concloure que l’empoderament era la variable clau que podia compensar els efectes del canvi climàtic laboral. Els directius van coincidir que la responsabilitat dels empresaris és treballar polítiques de desenvolupament de persones per empoderar-les i passar d’empreses a comunitats magnètiques per al talent.

Respecte els perfils professionals que busquen i que volen per al futur van coincidir amb Serrano, que es requereixen perfils amb un punt d’especialització, una gran transversalitat, ganes d’aprendre i capacitat d’adaptació al canvi. Tots van concloure que busquen actitud més enllà de les aptituds, que es poden aprendre.

Jordi Serrano, soci fundador de Future for Work Institute, aquest dijous a la jornada anual de la Fundació Impulsa Foto: Adrià Costa

 
La Fundació Impulsa

Fundació Impulsa promou l’accessibilitat d’alumnes de la Catalunya Central als cicles de formació professional (FP), acompanyant-los en una formació humanista i transversal que els obre noves oportunitats professionals.

El mètode Impulsa implica la interacció de diversos actors socials, econòmics i polítics del territori, amb el suport d’una xarxa de mentors amb una trajectòria reconeguda a nivell professional. 

El 95% dels alumnes becats per Impulsa finalitzen els seus estudis, respecte el 47% d’alumnes no becats a la comarca d’Osona. I el 71% dels joves becats aconsegueixen trobar una feina un cop han acabat els estudis.
 

Guillem Clofent, Inka Guixà, Giovanni Inturrisi i Jordi Serrano, aquest dijous a la jornada anual de la Fundació Impulsa. Foto: Adrià Costa

Arxivat a