Calldetenes, a punt per a la Fira de la Mercè

La setena edició tornarà a omplir els carrers i places del centre per celebrar una festa del comerç i la gastronomia amb un concurs d'Instagram que estreny el lligam entre visitant i paradista

La tècnica de comerç de Calldetenes, Sílvia Capdevila, i l'alcalde Marc Verdaguer.
La tècnica de comerç de Calldetenes, Sílvia Capdevila, i l'alcalde Marc Verdaguer. | Difucor
Redacció
27 de setembre del 2018
La Fira de la Mercè, la fira del comerç i la bona teca, proposa per setè any consecutiu una jornada a l'aire lliure per descobrir als visitants el millor de Calldetenes, el seu comerç, gastronomia i un ambient festiu únic. L'edició d'enguany hi haurà una seixantena d'estands. Tal com explica la tècnica de comerç de l'Ajuntament de Calldetenes, Sílvia Capdevila, a Osona.com, una de les novetats d'enguany és que l'Associació de comerciants entoma el concurs d'Instagram. Aquest proposa visitar les parades de la Fira i fer-se una fotografia amb els paradistes. "Aquestes selfies obliguen els visitants arribar-se fins als expositors", explica Capdevila, remarcant que alguns comerços s'han preparat per a l'ocasió amb photocalls i decoració.

Es premiarà la fotografia més original i divertida de la fira. Cal seguir els perfils @aciscalldetenes i @fira.decalldetenes i etiquetar les imatges amb el hashtag #firamercecalldetenes18. Les imatges han de ser davant dels comerços i serveis adherits al concurs. Es podrà identificar el comerç o el servei a través d'un cartell on hi haurà la imatge de la mascota de la fira. La imatge guanyadora s'emportarà regals en compres i productes als comerços i serveis de Calldetenes, valorat en 260 euros.

Una aposta pel concurs de pintura ràpida

Capdevila destaca que enguany s'aposta pel Concurs de Pintura Ràpida. La incitiva es va engegar l'any passat i molts dels participants "venen d'arreu de Catalunya". El concurs té categories infantils, de joves i d'adults. L'obra guanyadora en la categoria de majors d'edat s'emportarà un premi de 150 euros, gentilesa de l'empresa local d'esdeveniments Santa Margarita; i els guanyadors de la categoria de joves i de les infantils, s'emportaran lots de material artístic gentilesa d'Abacus i Pintur. A més, a tots els participants se'ls entregarà un val de descompte a Marcs Osona.
 

El concurs de l'any passat. Foto: Difucor


Activitats per a tots els públics de 10 a 10

La fira arrenca a les 10 del matí amb el desplegament de tota l'oferta comercial, gastronòmica i artesanal i la posada en marxa de les primeres activitats. Des de primera hora, ja estaran enceses les brases per poder gaudir d'un esmorzar de forquilla. Així, fins a les 10 de la nit, la Fira convida a passejar entre els estands per tastar els millors productes dels xarcuters, cansaladers i pastissers locals, artesans, participar en concursos, prendre part en tallers, etc. La inauguració oficial de la Fira de la Mercè serà a les 11 del matí.

La Fira també té un espai de joc i descoberta per a la canalla amb un gran ventall d'activitats infantils i juvenils escampades per tot el recorregut. Entre aquestes propostes destaca "La Cuineta de la Fira, jocs d'ara i de sempre". Capdevila remarca que enguany se segueix apostant per "la cuina saludable" i que és una de les activitats "més ben acceptades" de la Fira: "Més d'un centenar de nens passen per aquesta activitat", explica la tècnica. La programació d'aquesta 7a Fira de la Mercè la completen altres activitats, com la trobada de puntaires, exhibicions de dansa, sardanes, música en viu i un showcooking amb el reconegut cuiner Jordi Arumí del restaurant Arka.
 

Cartell de la 7a edició de la Fira de la Mercè