La Fira de l'Hostal del Vilar torna a Sant Agustí de Lluçanès aquest divendres

La jornada tècnica del tradicional certamen tracta sobre la gestió de la fertilització i les dejeccions ramaderes

Fira de l'Hostal del Vilar, en una imatge d'arxiu
Fira de l'Hostal del Vilar, en una imatge d'arxiu | Josep M. Costa
Redacció
27 de setembre del 2018
Aquest divendres, 28 de setembre, se celebra un any més una nova edició de la Fira de l'Hostal del Vilar a Sant Agustí de Lluçanès, una jornada que ha esdevingut un referent agrícola i ramader. Durant tot el matí, els visitants poden trobar parades amb exposicions de bestiar, maquinària agrícola i productes locals. A més, també es podrà veure una demostració d'oficis artesans, com l'elaboració d'oli de gingebre.

També hi haurà activitats esportives, com tir amb arc, tirolina i inflables. Després del dinar, el certamen es tancarà amb el ball de Fira amb Jordi Bruch. La jornada tècnica anirà dedicada a la gestió de la fertilització i de les dejeccions ramaderes. Començarà a les 11 fins a dos quarts de 2 del migdia.

Tot i que no se'n coneix ben bé l'origen, la fira era antigament una de les més importants de Catalunya a camp obert. L'escenari de la cita és l'Hostal del Vilar on, en plena naturalesa, els pagesos, pastors i tractants de bestiar vinguts d'arreu del país fan tractes entre ells. És durant els anys vuitanta del segle XX, després que gairebé s'hagués perdut, que els veïns de Sant Boi i Sant Agustí de Lluçanès van impulsar de nou la celebració del certamen.
 

Consulta la programació

Galeries de fotos de l'Hostal del Vilar