​Torelló enceta el tercer curs dels «Dijous Saludables»

El projecte comença amb una creixent acceptació

Durant la presentació del tercer curs de «Dijous Saludables»
Durant la presentació del tercer curs de «Dijous Saludables» | Aj. de Torelló
Redacció
27 de setembre del 2018
Torelló ha encetat la tercera edició dels "Dijous Saludables", un projecte conjunt de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) Vall del Ges i de les regidories de Benestar Social i Esports de l'Ajuntament per promoure l'activitat física entre les persones que no acostumen a fer esport. Les activitats, que cada any han anat augmentant la participació, començaran el dijous 4 d'octubre.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota de premsa, durant la presentació, la regidora d'Esports, Concepció Villena, destacava que es tracta d'un projecte transversal que "va dirigit a un sector de la població que no acostuma a fer esport". En aquest sentit, la regidora de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, Carme Francolí, apuntava que és un projecte "que cada vegada va a més, té molt bona acceptació entre els ciutadans".

La infermera Meritxell Rovira i la doctora Carme Verdaguer van explicar els detalls pràctics de la iniciativa torellonenca. Cada dijous, des del 4 d'octubre al 20 de juny, hi haurà dues activitats. D'una banda, les caminades saludables, dirigides al públic en general i sobretot a persones que no acostumen a fer esport. Són caminades suaus, de les 9.15 a les 11 h del matí i en les que no cal inscripció prèvia. Per les persones que no puguin participar en les caminades, hi haurà l'espai de salut, una activitat dirigida que es farà al pavelló i on es treballaran aspectes com l'equilibri, la força o la coordinació. En aquest cas, sí que caldrà inscripció prèvia, a La Carrera, i hi haurà la possibilitat d'un servei de transport per les persones que ho necessitin.

Una altra de les novetats d'aquest any, és que al final de cada trimestre es prepararà una activitat conjunta entre els participants de les caminades i els de l'espai de salut. Depenent de la disponibilitat, també s'inclouran altres propostes, com algun esmorzar saludable per introduir la fruita. La previsió és optimista de cara a aquesta tercera temporada, ja que s'han arribat a concentrar fins a una trentena de persones en alguna de les sortides d'anys anteriors.
Arxivat a