Festa dels Tonis

Els Tonis de Taradell, Premi de l'Associacionisme Cultural Català

El guardó reconeix "la capacitat de contribuir a la preservació del patrimoni rural"

per Redacció , 27 de setembre de 2018 a les 09:41 |
Membres de l'organització dels Tonis recolllint el guardó | Premi BBVA Associacionisme Cultural Català
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió dels Tonis de Taradell ha guanyat el Premi Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català. Un guardó, que també ha rebut l'Associació Alzinar de la Roca, i els reconeix "la seva capacitat de contribuir a la preservació del patrimoni rural d'un municipi, contribuint decididament d'aquesta manera en el seu desenvolupament econòmic". Les bases dels II Premis de l'Associacionisme Cultural Català conceben la participació de totes les entitats de les terres de parla catalana, independentment de la seva grandària o fortalesa econòmica.

La gala de la segona edició es va portar a terme al Centre Cultural de Terrassa. Tal com expliquen en una nota de premsa, en paraules del president de l'ens de l'Associacionisme Cultural Català, Josep Viana, aquests guardons volen "reconèixer totes les persones i organització de les terres catalanes que treballen per la dinamització dels pobles i barris". Viana també va destacar el bon moment que viu l'associacionisme cultural, malgrat el context polític actual, i va recordar que era "un moviment compromès amb el progrés social i polític de Catalunya".

 

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Taradell

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona

Passant dels Tonis a Taradell, en una imatge d'arxiu Foto: Josep M. Costa

 

Participació