​Milloren el camí i el mirador del Salt de la Minyona

El Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha substituït la barana i s'ha restaurat les escales de pedra de l'accés, entre altres

El mirador del Salt de la Minyona amb les noves baranes.
El mirador del Salt de la Minyona amb les noves baranes. | XPN
Redacció
29 de setembre del 2018
El Salt de la Minyona, als cingles de Vilanova, és un dels miradors més emblemàtics d'Osona i de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Ara el Consorci ha millorat alguns aspectes del mirador de Tavèrnoles i el camí que hi arriba. Pel que fa al mirador, s'ha substituït la barana que hi havia feia més de 20 anys per una d'acer corten, molt més segura i més integrada amb el paisatge, ja que al pas del temps es va envellint.

D'altra banda, també s'han eliminat els xaragalls que s'havien fet pel pas de bicicletes i motos, s'han construït feixines vegetals per retenir la terra dels talussos, s'han restaurat les escales de pedra de l'accés, s'ha reparat el parallamps existent, i s'ha construït una tanca amb fusta de castanyer de les Guilleries per permetre només l'accés a peu. Es preveu que aviat s'hi instal·li un aparcament per a bicicletes i un plafó informatiu en què s'explicarà la llegenda que dona lloc al nom del mirador. Els treballs, finançats pel Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, han tingut un cost d'uns 30.000 euros.