Cervesa del Montseny preveu incrementar un 25% la producció aquest 2018 i superar els 350.000 litres

La companyia osonenca també espera augmentar un 20% la facturació

Un treballador de Cervesa del Montseny elaborant cervesa a Sant Miquel de Balenyà
Un treballador de Cervesa del Montseny elaborant cervesa a Sant Miquel de Balenyà | Cervesa del Montseny
Redacció
26 de setembre del 2018
Cervesa del Montseny, amb seu a Sant Miquel de Balenyà, preveu incrementar un 25% la producció abans de tancar l'any 2018 i arribar així als 350.000 litres de cervesa. Al mateix temps, el director de la companyia, Julià Vallès, ha explicat que també confien en incrementar un 20% la facturació. "Estem en un sector en creixement i la cervesa artesana tira amb molta força". L'augment de la producció es deu, segons la companyia, gràcies a l'increment de demanada a Catalunya, que concentra el 90% de les vendes.

Les vendes a l'exterior, sobretot als Estats Units, Dinamarca, Noruega i França s'ha mantingut a un nivell similar al de l'any passat. La iniciativa de crear el format en llauna per algunes de les cerveses també ha tingut un efecte positiu, segons explica l'empresa, i en pocs mesos representa el 15% del total.

Fa dos anys l'empresa va doblar la superfície de la fàbrica fins arribar als 900 metres quadrats i ha realitzat inversions per valor de 134.000 euros amb la compra de nous dipòsits fermentadors que li han permès incrementar la producció. A banda, la companyia explica a través d'un comunicat, que ha rebut la certificació Internacional Food Standard IFS-Foof, una norma de seguretat reconeguda per la Global Food Safety Institute. 

De cara el 2019, Cervesa del Montseny preveu invertir 300.000 euros per crear un espai cerveser propi on es vendria només cervesa artesana. L'empresa elabora anualment fins a 14 varietats de cervesa i dona feina a deu persones.