Els nous estudiants de Medicina de la UVic, en contacte amb els centres assistencials d'Osona

La Facultat ha iniciat el curs amb 175 estudiants, entre els alumnes de primer i segon

Els estudiants Maria Martínez i Xavier López amb els responsables de l'ABS Centelles/Cap Balenyà
Els estudiants Maria Martínez i Xavier López amb els responsables de l'ABS Centelles/Cap Balenyà | UVic-UCC
Redacció
25 de setembre del 2018
La norantena d'estudiants del primer curs de Medicina de la UVic-UCC van tenir l'oportunitat de fer pràctiques d'observació clínica la setmana passada en centres hospitalaris i d'atenció primària. Van poder acompanyar professionals mèdics en les seves rutines a l'Hospital de Vic, de la Santa Creu, de Manlleu, de Campdevànol, d'Olot i a diferents Centres d'Atenció Primària d'Osona.

Tal com explica la universitat en una nota, l'objectiu de la jornada era mostrar als estudiants la realitat diària dels centres. Van poder observar com actua un metge, veure la relació que s'estableix amb el pacient, entendre com funciona una consulta d'atenció primària, els motius de consulta més freqüents, assistir a una exploració física, conèixer la història clínica compartida. Aquesta pràctica ja es va iniciar el curs passat amb la posada en marxa de la nova facultat.

Els propers mesos es faran dues sessions més per assegurar que, a final de curs, tots els estudiants de primer del grau de Medicina, hagin fet una primera presa de contacte amb els centres dels diferents nivells assistencials. La Facultat de Medicina UVic-UCC ha iniciat el segon curs amb 175 estudiants (entre primer i segon) i 55 professors.