Manlleu potencia les pràctiques d'alumnes de secundària a empreses

El curs passat una cinquantena d'alumnes es van beneficiar d'aquest projecte

Redacció
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:42h
Plaça Fra Bernadí.
Plaça Fra Bernadí. | Adrià Costa
 
L'Ajuntament de Manlleu ha donat un impuls a les pràctiques a empreses dels alumnes del segon cicle de Secundària de Manlleu (3r i 4t d'ESO). Tal com expliquen en una nota, s'ha iniciat un treball conjunt entre els serveis d'Ocupació i d'Educació de l'àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica per ajudar els centres educatius a cercar les empreses adequades pels diferents perfils d'alumnes, gestionar les ofertes i fer-ne el seguiment.

Aquest contacte amb el món laboral dels alumnes de Secundària és possible gràcies al conveni Acadèmic-Laboral signat entre el Departament d'Ensenyament i l'ajuntament durant el curs 2003-04 i que s'ha renovat fins a l'actualitat. Durant el curs passat, 2017-18, un total de 47 alumnes es van beneficiar d'aquest projecte, amb la col·laboració d'empreses o serveis públics de Manlleu.

L'estada de l'alumnat a l'empresa permet fer un primer contacte amb el món laboral en horari educatiu, fins a un màxim de 12 hores setmanals. Va adreçat principalment a joves amb dificultats acadèmiques però amb competències en altres àmbits i disposició pel treball. Des del servei d'Ocupació de l'OPE es busquen empreses que estiguin disposades a acollir-los fent un intercanvi d'aprenentatge. A canvi, l'alumne oferirà ajuda a les feines que l'empresa necessiti, sempre sense utilitzar màquines perilloses.
Arxivat a