La transformació de la societat i les noves tecnologies marquen la sisena edició del Festival Protesta

El certamen de cinema de crítica social, que se celebrarà del 19 al 28 d'octubre, presenta cartell

Redacció
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:09h
El Festival Protesta de cinema de crítica social ja escalfa motors per la seva sisena edició. Sota el títol "Protesta 6.0", es vol reflexionar sobre com s'està transformant la societat i la seva capacitat crítica amb l'ús de les noves tecnologies, internet i les xarxes socials. Tal com explica l'organització en una nota, el cartell -ideat per l'agència vigatana de disseny creatiu Partee- és un homenatge a Metropolis, 1984, Blade Runner o les sèries més recents Black Mirror o el Conte de la Criada.

El certamen tindrà lloc del 19 al 28 d'octubre a Vic. El festival tornarà a crear un espai per a la projecció, divulgació i difusió del cinema de crítica social amb una àmplia programació de llargmetratges, curtmetratges i activitats paral·leles relacionades amb la temàtica escollida a la sisena edició. Tot i això, abans es faran tres sessions prèvies a Tona (11 octubre), Manresa (14 octubre) i Barcelona (17 octubre). Posteriorment, a l'Ateneu l'Harmonia de Barcelona, es podran veure els curtmetratges de l'edició 2018 en una sessió que es farà el dia 23 de novembre.

Gairebé 400 curtmetratges

Enguany s'han presentat al concurs de curtmetratges gairebé 400 treballs procedents de 43 països d'arreu del món, dels quals, se n'han seleccionat 12 que formaran part de la Selecció Oficial i que opten als premis de Millor Curtmetratge Documental, Millor Curtmetratge de Ficció i Premi del Públic. Entre els finalistes seleccionats hi ha treballs procedents de Rússia, Catalunya, Estat Espanyol, Sàhara Occidental, Xina, Brasil, França o Regne Unit, i tracten temàtiques com la repressió durant la guerra civil espanyola, la censura al Marroc, el drama de les persones refugiades, el racisme o el transgènere a la Xina.
 

El cartell de la sisena edició. Foto: Organització

Arxivat a