I la passera de Manlleu?

L'inici de les obres és, segons l'alcalde, "immediat", tot i que s'havia anunciat que estaria molt abans que el pont de Can Molas actualment reobert al trànsit

La Devesa i el riu Ter des de l'Embarcador.
La Devesa i el riu Ter des de l'Embarcador. | Adrià Costa
25 de setembre del 2018
La passera que ha de connectar l'Embarcador amb la Devesa de Manlleu encara ha d'esdevenir una realitat. Es va preveure que seria una obra ràpida d'uns dos mesos i que estaria llesta abans que el pont de Can Molas. L'Ajuntament de Manlleu s'havia fixat la data d'inici pel 20 d'agost, però les inclemències meteorològiques van provocar una crescuda del riu i que no s'hi pogués actuar. Per fer l'obra és necessari desviar l'aigua sense provocar inundacions, ja que hi han de posar formigó.

L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, anunciava -durant la reobertura del pont- que el riu havia baixat suficientment per "garantir una obra segura". "No volem demorar-ho més perquè arriba la tardor", deia Garrido, apuntant que si tot anava bé, "podria començar de forma immediata".

La passera ha de tenir una llargada de 73 metres, serà reixada i metàl·lica, i la base serà de peus de formigó armat. L'estructura metàl·lica superior ja està a punt, només falta posar-hi la base de formigó.

Aquest projecte sorgeix del procés de participació ciutadana del passeig del Ter, que demanava connectar les dues bandes del Ter. Tot i això, el projecte també havia de ser una alternativa de pas per als veïns de Vista Alegre mentre duressin les obres del pont de Can Molas. Finalment, s'ha reobert abans el pont i la passera encara no s'ha pogut començar.
 

Projecte inicial de la passera. Foto: Aj. de Manlleu

Arxivat a