Carta pública de Marta Rovira a ERC de Vic en la perspectiva de les municipals

Des l'exili, la secretaria general d'ERC agraeix a Joan Ballana per "l'entrega, per l’atenció, per posar-te al servei dels veïns i veïnes com ho has fet, sense horaris, sense diferències, sense límits | Considera la nova candidata, Maria Balasch, com "aquella persona que sempre hi és, amb qui sempre pots comptar. Resolutiva, tenaç, eficaç, bona persona"

Redacció
24 de setembre del 2018
Actualitzat el 29 de març del 2019 a les 10:55h
La secció local de Vic d'Esquerra Republicana va elegir el passat dimecres, dia 19, Maria Balasch com a cap de llista a les eleccions municipals de l'any que ve, en substitució de Joan Ballana, que ho ha estat en els anteriors comicis i ha liderat el grup municipal.
En una carta feta pública a través d'Osona.com, la secretària general d'ERC, la vigatana Marta Rovira, agraeix a Ballana la tasca feta, posa de manifest les capacitats de Maria Balasch i agraeix als components d'ERC-SOM Vic el seu suport, un reconeixement que fa extensiu a totes les persones que li estan donant suport d'ençà que va anar a l'exili, justament ara fa sis mesos. Aquest és el text de la carta:

"Dimecres se’m va fer molt estrany no poder estar entre vosaltres, reunits en assemblea, a la Secció Local d'Esquerra Republicana de Vic. Des de Ginebra, us imaginava preparant-vos, debatent, proposant idees, formant equip, pensant en la ciutat. A la nostra manera, com hi hem pensat sempre: Vic són tots els seus barris, tots; Vic és tota la seva gent, tota. Perquè una ciutat és la seva gent. Tota, vingui d’on vingui, parli el que parli, pensi el que pensi.

Per nosaltres, Vic sempre ha estat molt més que aquells tòpics nacionals als que es troba reduïda massa sovint. Vic també és molt més que les seves pròpies dinàmiques locals de la ciutat dels sants. Us imaginava dient allò que ens hem dit sempre: a Vic, s’hi viu prou bé, però encara s’hi podria viure molt millor! Perquè sabem que Vic té molts reptes per afrontar i sempre ens ha il·lusionat assumir-los.
 
Si dimecres hagués estat a Vic, li hagués donat les gràcies a en Joan Ballana. Com a veïna de la ciutat, gràcies Joan. Gràcies per l’entrega, per l’atenció, per posar-te al servei dels veïns i veïnes com ho has fet, sense horaris, sense diferències, sense límits.
En segon lloc, i com a secretària general d’ERC, gràcies, perquè ets un puntal en moltes ocasions. I gràcies per ser un exemple dels valors del republicanisme com a pensament polític i per encarnar el codi ètic amb tanta excel·lència. Has estat valent quan en alguna ocasió has vist que la política no responia a l’interès general. Tenim sort de seguir comptant amb la teva col·laboració.

I gràcies Joan, per la teva integritat i bondat com a persona. El que has fet costa molt, molt. Em sembla que et puc entendre molt bé. Vic és la teva passió, però la família és la teva vida. Dimecres vam escollir la Maria Balasch per seguir les teves passes. De fet, un relleu natural. Fa temps que treballem en equip i en el mateix projecte. I no cal dir que ho continuarem fent.

Amb la Maria, continuarem garantint la voluntat de servei, com ha demostrat ella en tots els projectes de ciutat en els que ha participat. Amb aquesta vocació tan republicana, també, de construir la ciutat amb tothom i per a tothom. Amb una visió de la ciutat des d’una altra perspectiva, tenint en compte, sobretot, els diferents col·lectius i les seves necessitats. Tots coneixem la Maria. És aquella persona que sempre hi és, amb qui sempre pots comptar. Resolutiva, tenaç, eficaç, bona persona. Deixeu-me dir que, amb la Maria, ERC Vic compta, per primera vegada, amb una candidata al capdavant de l’equip!
 
Només puc acabar desitjant-vos molta sort i encerts! Us enyorarem, a vosaltres, i a la resta de companys i companyes d’ERC–Som Vic a qui volem enviar una abraçada pels últims anys que hem compartit descobrint la ciutat, però, sobretot, també, pel suport i l’acompanyament dels últims mesos. Gràcies Nani, Josep–Lluís, Jaume, Júlia, Josep Maria, Roser, Enric, Guillem, Pau, Albert, Pep, David, Moha, Nofre, Santi, Ramon, Roger, Gràcia, Xevi, Assumpta, Maria, Joan (...).
 
No puc acabar l’article sense donar les gràcies a tots els voluntaris i voluntàries del Free Rovira, del Moviment 30/03, per la vostra solidaritat, per ser claus en la denúncia de la repressió que pateix el nostre país i per abanderar la lluita pels drets civils i polítics.
I també donar les gràcies, en majúscules, a totes aquelles persones que han fet arribar l’escalf i el suport, a la nostra filla, als nostres pares i família. Volem que sigueu conscients de la força que ens ha donat. Gràcies!
 
Una abraçada per a tothom, i Vic, fins sempre!"
Arxivat a