Vall del Ges

​L'itinerari de vianants i bicis que connectarà la Vall del Ges, una realitat el 2019

Les obres, amb un pressupost de 2,5 milions, començaran el 3 d'octubre

per Redacció , 21 de setembre de 2018 a les 08:56 |
Fàbrega, Sibina, Forcada, Castells i Calonge, durant la presentació. | Diputació de Barcelona
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Vall del Ges estarà comunicada per un itinerari de vianants i bicicletes el curs vinent. La Diputació de Barcelona serà l'encarregada d'executar aquestes obres que compten amb un pressupost global de 2,5 milions d'euros i un termini d'execució d'entre vuit i onze mesos. Està previst que s'iniciïn el proper 3 d'octubre.

Els treballs suposen la millora el traçat de la carretera BV-5224 entre el carrer Progrés i la variant de Torelló, així com la construcció d'un itinerari de vianants entre els PK 8 i 8,800 d'aquesta mateixa via, i que comunica Torelló, Sant Vicenç de Torelló i Sant Pere de Torelló. Així ho anunciava aquest dimecres, el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, acompanyat de l'alcalde de Sant Vicenç de Torelló, Èric Sibina, el tinent d'alcalde de Torelló, David Forcada, la tinent d'alcalde de Sant Pere de Torelló, Griselda Castells i el director de l'IES Cirvianum, Jesús Calonge.


Tal com explica la Diputació en una nota, l'actuació té per finalitat incentivar la mobilitat, tant l'obligada com la d'oci, a peu o en bicicleta, entre els nuclis de la Vall del Ges. El nou carril, que es construirà al marge dret de la BV-5224, servirà també per millorar el traçat per augmentar el radi de gir a la corba del pont de l'Anijol, així com la cruïlla de l'accés nord de Sant Vicenç de Torelló, amb la construcció d'una passera sobre l'Anijol. Aquest nou itinerari de vianants i bicis connectarà amb l'itinerari que es troba executat a Sant Pere de Torelló.

Pel que fa a les obres de millora del traçat de la BV-5224 entre el PK 7,090 i el 7,970 tenen com a objectiu incrementar les condicions de seguretat tant per als vehicles com per als vianants, així com augmentar la fluïdesa del trànsit i la visibilitat. També permetran millorar la seguretat en el nus del carrer Progrés així com del nus de la BV-5224 i la BV-5228 d'accés a Sant Vicenç de Torelló a més de crear un itinerari per a vianants i bicicletes.


Les principals actuacions que es realitzaran en aquest tram de la carretera inclouen una ampliació de la plataforma de la calçada fins a 8 metres, la construcció d'una rotonda a la cruïlla amb el carrer Progrés, l'execució de bermes d'aclarida i canvi de traçat a la corba del Molinot per millorar la visibilitat. L'actuació també inclou un nou carril mixt de bicicletes i vianants de 2,5 metres d'ample al marge nord, separat de la calçada per una barrera mixta de fusta i acer.
 

L'itinerari serà una realitat el curs vinent. Foto: Diputació de Barcelona

 

Participació