Maria Balasch encapçalarà la llista d'ERC per a les municipals a Vic

La republicana, que compta amb el suport de Joan Ballana i Marta Rovira, ho encara "amb molta il·lusió i respecte"

Maria Balasch, amb Joan Ballana al costat, durant el ple de Vic.
Maria Balasch, amb Joan Ballana al costat, durant el ple de Vic. | Josep M. Montaner
20 de setembre del 2018
Actualitzat el 29 de març del 2019 a les 10:55h
L'assemblea local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Vic ha escollit Maria Balasch com a candidata per encapçalar la llista de la formació a les properes eleccions municipals. En declaracions a Osona.com, Balasch encara el repte "amb molta il·lusió i respecte; dos ingredients que s'han de tenir per encapçalar un projecte i un equip com aquest".

A més dels militants, el fins ara portaveu Joan Ballana i la secretària general Marta Rovira, exiliada a Suïssa, també han fet confiança a Balasch. "Per mi era essencial tenir el seu suport, a nivell personal i polític", ha explicat la candidata. "En Joan m'ha ensenyat gairebé tot el que sé i em tranquil·litza perquè continuarà treballant amb nosaltres i el suport de la Marta és molt important", deia Balasch, remarcant que la va trobar a faltar "moltíssim".

La republicana apunta que comença amb "moltes ganes de treballar" i apunta que el proper pas "és fer un treball cooperatiu i participatiu amb la gent del partit i de fora" i "treure tot el programa". "A partir d'aquí es començarà a estructurar la llista", ha conclòs. L'anterior alcaldable Joan Ballana va renunciar per motius laborals i personals i Balasch hi va anar de número 2. Com a presidenta de SOM Vic, ja va anar també a les llistes d'ERC en les eleccions de 2011 com a número 5.

Durant la seva intervenció a l'assemblea, tal com expliquen en una nota, Balasch va remarcar la necessitat d'invertir "en polítiques socials efectives d'una manera valenta, creure en l'educació i la cultura com a eines de transformació social real i positiva". En aquest sentit també va destacar la importància del comerç local, l'impuls dels espais públics com a eina de cohesió social, i el foment del coneixement i la recerca.

A l'assemblea també hi eren presents el conseller Chakir El Homrani, la delegada del govern a la Catalunya Central, Alba Camps, el president d'ERC Osona, Jordi Fàbrega, i altres alcaldes, com Àlex Garrido (Manlleu), Isaac Peraire (Prats de Lluçanès) i Èric Sibina (Sant Vicenç de Torelló).
 

Durant l'assemblea d'Esquerra d'aquest dimecres Foto: Cedida

Arxivat a