Marc Costa, cap dels Agents Rurals: «No estan investigant una persona, sinó la voluntat d'un poble»

Unes 150 persones es concentren al jutjat de Vic per donar suport a l'investigat per un delicte de desobediència en ser identificat al seu municipi durant el referèndum de l'1-O

Marc Costa, aquest dijous al matí entrant als jutjats de Vic
Marc Costa, aquest dijous al matí entrant als jutjats de Vic | Albert Alemany
20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:31h
El director general dels Agents Rurals, Marc Costa, ha declarat aquest matí al jutjat de Vic per un presumpte delicte de desobediència per la celebració del referèndum de l'1-O a Sant Julià de Vilatorta. "Com milions de catalans, l'1-O estava al col·legi electoral del meu poble", explicava Costa, remarcant que "no estan investigant una persona, sinó la voluntat d'un poble, una ideologia". Quan hi van anar dos agents dels mossos d'Esquadra per aixecar acta, es va identificar per oferir qualsevol col·laboració que necessitessin.

"Sorprèn que facin passar aquest tràngol per votar en un referèndum; no es tracta de Marc Costa, són milions de persones que han votat pacíficament", ha remarcat. "Intenten fer por i, d'aquesta manera, aconseguiran que siguem més ferms amb la nostra voluntat: la República". Li ha pres declaració la jutgessa i el seu advocat. També ha parlat un dels agents dels Mossos d'Esquadra com a testimoni. La causa segueix oberta.

Abans d'entrar l'han rebut unes 150 persones amb crits de "No estàs sol", "Llibertat" i "Força Marc". Entre aquests hi havia vilatortins, agents rurals, autoritats, regidors de Vic i Sant Julià, etc. "És fantàstic, el millor de tot", ha dit el director general, confessant que "és un dia emocionalment complicat". El cap dels Agents Rurals s'ha dirigit al públic agraint el seu suport, tot dient: "Endavant, sense por. No tenim res a amagar, no vam fer res dolent, vam votar pacíficament".

"Injust i inadmissible"

Al mig de la concentració també hi havia l'alcalde del municipi, Joan Carles Rodríguez (AVV-ERC), que com Costa també va estar al col·legi electoral durant l'1-O. "És injust i inadmissible que estiguem en aquesta situació", deia el batlle remarcant que "com molts vilatortins jo també era allà". En aquest sentit, "Molts ens sentim responsables perquè l'1 d'octubre es va poder votar. No ens hem d'amagar de res", ha conclòs.
 

Unes 150 persones han donat suport al cap dels Agents Rurals. Foto: Albert Alemany


En aquest mateix sentit, la delegada del Govern de la Catalunya Central, Alba Camps, ha remarcat que seguiran denunciant "la situació injusta de repressió": "Si ens intenten fer por, no ho aconseguiran; ens donaran més força i convicció". Camps també ha apuntat que "la preocupació per l'embat judicial segueix sent-hi", ja que "estan passant coses que eren impensables".

En aquest mateix sentit, la delegada del Govern de la Catalunya Central, Alba Camps, ha remarcat que seguiran denunciant "la situació injusta de repressió": "Si ens intenten fer por, no ho aconseguiran; ens donaran més força i convicció". Camps també ha apuntat que "la preocupació per l'embat judicial segueix sent-hi", ja que "estan passant coses que eren impensables".

Lamela ja va intentar incloure'l en una causa judicial

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ja va intentar incloure'l en la causa judicial que se segueix contra l'exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero i altres dirigents. Finalment Costa no va formar part d'aquesta causa, però Lamela va deduir testimoni al deganat de Barcelona d'un ofici que va fer la Guàrdia Civil sobre la seva ideologia, activitat i amistats polítics, segons denuncia el vilatortí.

Ara, arran de l'acta i aquest informe de la Guàrdia Civil s'han incoat des del jutjat de Vic unes diligències penals prèvies per determinar si la seva actuació va ser constitutiva d'un delicte de desobediència.
 

Marc Costa, amb alguns dels concentrats. Foto: Albert Alemany

Arxivat a