Ciutadans admet un currículum inflat de Mejías però se'n desentén

L'Ajuntament de Barcelona ja ha modificat el currículum de la líder de Ciutadans

Carina Mejías, presidenta del grup municipal de Ciutadans.
Carina Mejías, presidenta del grup municipal de Ciutadans. | Jordi Bes
Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:05h
El Currículum Vitae de la líder de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, no corresponia fins avui -a la web del consistori- amb els estudis que la política realment té. Així ho ha reconegut el mateix partit en un comunicat, poques hores després que El Diario.es hagi posat de manifest que Mejías no disposa d'un màster en Dret Concursal realitzat a la Universitat de Vic, ni d'un postgrau en Dret de Fundacions de la Universitt Internacional de Catalunya (UIC). 

Ciutadans precisa que els estudis de Mejías són una llicenciatura en Dret per la Universitat de Barcelona i un màster en Estudis Humanístics i Socials per la Universitat Abat Oliba, i que els estudis que ara s'han posat en qüestió són un seminari i un curs d'extensió universitària de cinc crèdits ECTS. Aquests dos últims, han aclarit en un comunicat, no apareixen a la web del partit ni tampoc al Linkedin de Mejías "perquè són cursos d'especialització post-universitaris", tot i que es poden justificar amb documents oficials. 

No obstant això, sí que constaven a la pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona com si fossin un màster i un postgrau. Aquesta situació, indica el partit taronja, és fruit d'un error a l'hora de "delegar la tasca de proporcionar la informació acadèmica a l'Ajuntament en una persona que ja no forma part de l'equip actual de Ciutadans Barcelona". Mejías, han assegurat, ja ha contactat amb el secretari del consistori per "corregir" el currículum que figura a la pàgina web perquè "correspongui terminològicament amb el currículum acadèmic de la regidora". 

El cas de Mejías ha contribuït a engreixar l'escàndol dels màsters, que també ha implicat altres dirigents de Ciutadans. Va ser el cas del seu líder, Albert Rivera, que va perdre un doctorat i dos màsters en el seu currículum, així com el del portaveu econòmic del partit al Congrés dels Diputats, Toni Roldán, que també va quedar desacreditat per l'European Institute de la London School of Economics, que va negar la seva condició de doctorand -tal com va publicar en exclusiva NacióDigital-.

La biografia de Mejías incloïa un màster en Dret Concursal realitzat a la Universitat de Vic (UVic) i un postgrau en Dret de Fundacions de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). En el cas del primer, però, es tracta d'un curs d'extensió universitària sobre administració concursal de cinc crèdits que la líder de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona va cursar el 2012, mentre que el màster consta de 60 crèdits. El suposat postgrau cursat a la UIC, per altra banda, és, en realitat, un seminari que va cursar el 2009.