La UVic ratifica que el suposat màster de Mejías de Ciutadans només és un curs

La universitat lamenta la situació i defensa "el prestigi i el bon nom del sistema universitari català"

Carina Mejías, presidenta del grup municipal de Ciutadans.
Carina Mejías, presidenta del grup municipal de Ciutadans. | ACN
Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:06h
L'escàndol dels màsters arriba a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Tal com publica El Diario.es, la biografia de Carina Mejías, líder de Ciutadans a Barcelona, inclou un màster en Dret Concursal realitzat a la UVic i un postgrau en Dret de Fundacions de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

En el primer cas, però, es tracta d'un curs d'extensió universitària sobre administració concursal de cinc crèdits que la líder de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona va cursar el 2012, mentre que el màster consta de 60 crèdits. Així ho ha ratificat la universitat, en un comunicat, confirmant que es tracta d'un "curs d'especialització" i deixa clar que "la institució només ha expedit un certificat a la senyora Carina Mejías per la realització" d'aquest curs. En aquest sentit, lamenten que "aquesta situació" i defensen "el prestigi i el bon nom del sistema universitari català". D'altra banda, el suposat postgrau cursat a la UIC, per altra banda, és, en realitat, un seminari que va cursar el 2009.

Sobre això, Mejías ha dit que són "errors" en el seu currículum, que atribueix a l'equip del seu partit quan els va remetre la seva informació biogràfica. Per això, ha indicat que demanarà que es corregeixi el seu expedient publicat a la web del consistori.

El cas de Mejías arriba després que el currículum del seu líder, Albert Rivera, hagi perdut un doctorat i dos màsters i que el portaveu econòmic del partit al Congrés dels Diputats, Toni Roldan, també hagi quedat desacreditat per l'European Institute de la London School of Economics sobre el seu doctorat -tal com va publicar en exclusiva NacióDigital-.
Arxivat a