El programa Invulnerables a Manlleu arriba a una cinquantena de famílies

El projecte endegat el 2016 posant a disposició recursos i serveis a tots els membres de la família

Durant la presentació dels resultats d'Invulnerables
Durant la presentació dels resultats d'Invulnerables | Twitter @ajManlleu
Redacció
17 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:20h
El 2016 l'Ajuntament de Manlleu va posar en marxa el programa #Invulnerables, impulsat per sor Lucia Caram, amb l'objectiu d'endegar accions de lluita contra la pobresa infantil. El projecte compta amb la implicació de la Fundació Bancària la Caixa, la Fundació Futbol Club Barcelona i el suport del Departament d'Afers Socials i Famílies, així com la implicació dels 8 municipis en els quals es porta a terme el programa, entre ells Manlleu.

El primer any es van atendre 74 famílies, 54 de les quals segueixen dins d'aquest programa. Tal com explica l'Ajuntament de Manlleu, les diferents accions que es porten a terme són, entre d'altres, accions de formació d'adults, classes de reforç educatiu, tractaments dentals, ajuts econòmics puntuals, activitats de lleure socioeducatiu per infants i joves, tallers formatius i un seguiment molt personalitzat de diferents professionals socials.

La població diana són els infants en situació de vulnerabilitat, i el programa exigeix, sobretot, la implicació activa de tots els membres de la família. Des d'una posició activa i proactiva es pot cercar una millora de la situació social i generar canvis positius que permetin sortir del cercle de la pobresa. També es treballa, doncs, la inserció sociolaboral dels pares i mares.

En el cas de Manlleu lidera i gestiona la implementació del programa #invulnerables L'Àrea de Promoció Social i Personal i la Fundació Projecte i Vida. ADFO aporta el servei Incorpora, per treballar la inserció laboral dels pares i mares de les famílies beneficiàries d'aquest projecte. Del pressupost 2017-2018 un 69% són fons de l'Obra Social la Caixa i el 31% restant fons privats. D'aquest exercici se'n destaca que s'ha millorat el treball en xarxa, s'han augmentat les ajudes externes i privades i s'ha avançat en el coneixement de les famílies i la corresponsabilitat.
Arxivat a