El Mercat de Música Viva tanca la 30a edició amb la participació de 680 professionals i més de 1.000 contactes

Els concerts de Marc Parrot, Joan Miquel Oliver i Toti Soler & Gemma Humet, entre que els han tingut millor acollida

El concerts de Marc Parrot ha estat els que ha tingut una millor acollida.
El concerts de Marc Parrot ha estat els que ha tingut una millor acollida. | Joan Parera
Redacció
15 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:38h
El Mercat de Música Viva de Vic tanca aquest cap de setmana la seva 30a edició amb 680 professionals inscrits a l'àrea de negoci acreditats que han assistit a les activitats celebrades del 12 al 14 de setembre a l’Atlàntida i la celebració de més d'un miler de reunions ràpides, unes xifres que segons l'organització conviden a l'"optimisme". Així ho expliquen en el balanç provisional.

A més, un centenar de periodistes de diferents mitjans han cobert informativament el tret de sortida de la tardor musical a Catalunya. Durant els dies de Mercat, Els Pets han presentat Som, el nou disc que girarà a partir de 2019 i els concerts de Marc Parrot, Joan Miquel Oliver, Clara Peya, Kiki Morente, El Kanka, Toti Soler & Gemma Humet, Perotá Chingó, Alba Carmona, Niño de Elche, Guillem Roma i Chicuelo han estat els que han tingut amb més bona acollida per part de públic i crítica.

Entre les propostes internacionals, han tingut lloc actuacions d'artistes que han arribat a Vic gràcies a la col·laboració amb socis d’arreu com Leeheemoon & Prelude –amb KAMS-Korea Arts Management Service–, Ko Ko Mo – Eurosonic– i Onda Vaga. El festival Focus Wales han portat al Mercat els grups The Gentle Good, Jack Found i Peggy Sue al Casino. Els festivals portuguesos Ou Tonalidades i MIL Lisboa també han estat a la 30a edició del Mercat.

D'altra banda, L’Últim camí de Walter Benjamin, dirigit, composat i arranjat per Juliane Heinemann s’ha endut el Premi Puig-Porret 2018 lliurat abans del concert inaugural del 30è Mercat de Música Viva de Vic. L’espectacle musical-visual recrea els esdeveniments de l’últim dia en la vida del filòsof judeoalemany Walter Benjamin i la seva travessia clandestina dels Pirineus fugint de la persecució nazi.
Arxivat a