Arxiven la denúncia de dos expolicies de Torelló contra l'alcalde Santi Vivet

Acusaven el batlle, un regidor i la secretària de l'Ajuntament de retirar multes de trànsit de manera "arbitrària i subjectiva"

Redacció
14 de setembre del 2018
Santi Vivet, en una imatge d'arxiu
Santi Vivet, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
L'Audiència Provincial de Barcelona ha notificat a l'Ajuntament de Torelló l'arxivament definitiu de la denúncia que van presentar dos expolicies del municipi contra l'alcalde, Santi Vivet, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Marc Fontserè, i la secretària de l'Ajuntament. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, el tribunal ha acordat el sobreseïment de la causa, sense opció de recurs i sense ni tan sols haver d'anar a judici.

Els fets es remunten al desembre del 2016 quan l'excap de la policia local de Torelló, Sergi Gràcia i l'agent 1.028, que recentment ha abandonat també el cos, van presentar a un jutjat de Vic una denúncia per prevaricació contra l'alcalde, el regidor de Seguretat Ciutadana i la secretària de l'Ajuntament. Se'ls acusava de retirar multes de trànsit de manera "arbitrària i subjectiva". 

Després que el consistori aportés proves per defensar-se de l'acusació dels denunciants, el passat mes de febrer, el jutjat número 1 de Vic va arxivar la denúncia en considerar que la conducta dels denunciats no presentava cap indici de criminalitat. Els dos agents van presentar recurs a l'Audiència Provincial, que ha acordat el sobreseïment definitiu de la causa, sense haver-se de celebrar judici ni poder-se interposar cap recurs contra l’aute d’arxiu. 

L’Ajuntament, un cop arxivada la denúncia, vol reiterar el que sempre ha mantingut, que no hi havia cap motiu que la justifiqués sinó que fou presentada de forma premeditada i com a revenja personal contra els denunciats per part dels dos expolicies.
Arxivat a