Marc Parrot estrena a Vic el seu projecte més íntim i personal on trenca les barreres de l'escenari

La posada en escena de "Refugi" es fa en un espai singular, la iurta, un petit envelat amb capacitat per a 50 persones

Marc Parrot, en plena actuació a la carpa ideada pel seu nou espectacle.
Marc Parrot, en plena actuació a la carpa ideada pel seu nou espectacle. | ACN
Redacció
13 de setembre del 2018
Actualitzat el 15 de setembre a les 12:13h
El músic Marc Parrot ha estrenat aquest dimecres al Mercat de Música Viva de Vic el seu projecte més íntim i personal, Refugi. Es tracta d'un disc pensat per ser exposat en un escenari singular, la iurta, un petit envelat amb una capacitat per a cinquanta persones. Parrot està acompanyat per Lluís Cartes (bateria i guitarra) i també per teclats. Amb aquest projecte Parrot trenca les barreres de l'escenari, ja que els músics es barregen amb el públic. En una entrevista amb l'ACN, Parrot ha assegurat que aquest espai "et demana que provis coses diferents" i, sobretot, "no fer un concert a l'ús". El músic ha dit que en aquest nou disc va "una mica més enllà" i creu que el concepte del refugi no és només físic sinó també "un espai mental on afavorim que es creï un cert aïllament". Parrot ha definit el contingut de les cançons com "petites revelacions de moments quotidians".

Parrot ha presentat el seu nou treball, Refugi, en un espai molt poc usual. Es tracta d'un petit envelat amb una capacitat màxima per a 50 persones que s'ha aixecat als jardins de l'Atlàntida de Vic. En declaracions a l'ACN, Parrot ha dit que el públic es trobarà una "sorpresa agradable" perquè, malgrat que ha fet un pas més a nivell d'experimentació, "jo m'hi reconec i la gent que ha escoltat els meus discos em reconeixeran". 

El fet d'idear un disc pensat per ser presentat en un espai "molt poc ortodox" ha provocat que Parrot hagi tingut més marge per "investigar i provar coses noves". "D'alguna manera m'ha portat a trobar-li el gust a explicar les cançons amb aquesta proximitat i implicació molt més personal", ha relatat. 

Quant al contingut de les cançons del nou disc, Parrot ha dit que són "petites revelacions de moments quotidians". Són, segons ell, "moments en què et sents privilegiat d'haver viscut una sèrie de coses que et permeten fer lectures positives i reconèixer les coses bones". De fet, Parrot ha dit que Refugi és un disc "bastant positiu". 

El procés de creació del nou treball, ha dit Parrot, "ha sigut bastant personal i íntim i més llarg del que és habitual". "Feia quatre anys que no feia un disc i tenia moltes ganes d'experimentar i que signifiqués un pas ferm de cara a afrontar una nova etapa", ha relatat el músic. En aquest sentit, ha dit que "volia que totes les cançons s'entenguessin molt bé i alhora que no fossin tòpiques i que fossin defensables d'una manera molt essencial, amb una sola guitarra o un piano, però que alhora no quedessin pobres". 

El concert que ha pogut escoltar el públic de Vic és una versió reduïda de l'espectacle, que durarà una hora i quart aproximadament. L'espectacle és una coproducció entre el Mercat de Música Viva de Vic, el festival (a)phònica de Banyoles i el Grec.
 

Consulta aquí tota la programació del Mercat de la Música Viva de Vic

Arxivat a