Veus i estils diferents enceten la 30a edició del Mercat de Música Viva de Vic

Natza Farré presenta una "junta d'accionistes" per analitzar la viabilitat del certamen vigatà enmig d'un concert coral

Alba Carmona, durant el concert inaugural del 30è Mercat de Música Viva de Vic
Alba Carmona, durant el concert inaugural del 30è Mercat de Música Viva de Vic | Josep M Montaner.
12 de setembre del 2018
Actualitzat el 13 de setembre a les 11:50h
Diverses veus, gèneres musicals, orígens i generacions han protagonitzat el concert inaugural del 30è Mercat de Música Viva de Vic. Dotze artistes han encetat la programació del certamen que enguany està de celebració. Aquests han estat Miquel Gil, Chicuelo, Marinah, David Carabén, Andrea Motis, Kiki Morente, Lluís Gavaldà, Alba Carmona, Kepa Junquera, Mercedes Peón, Núria Graham i Quimi Portet. Tots ells acompanyats per Jaume Manresa (Antònia Font) al piano.

L'encarregada de conduir l'espectacle ha estat Natza Farré, a partir d'un guió coescrit amb Oriol de Balanzó. Farré ha convertit el públic en una junta d'accionistes per analitzar la viabilitat econòmica del certamen i Jaume Manresa era "l'auditor". Entre gràfic i anàlisi, on no ha faltat l'humor, hi han actuat la dotzena d'artistes de renom. Núria Graham, presentada com "el planter de la Liverpool catalana" ha obert el concert i l'ha tancat el vigatà Quimi Portet.En acabar l'espectacle el públic ha hagut de decidir si el festival havia de continuar o no. De fet, només ha pogut votar que "sí", ja que només hi havia la targeta verda per donar així el vistiplau.

Una ovació per Lluís Puig

La inauguració del mercat ha comptat amb el discurs de l'exconseller de Cultura Lluís Puig, que va ser director artístic del certamen del 2008 al 2011. Puig ha apuntat que "Espanya encapçala el rànquing de països que reprimeix i censura artistes i músics. De fet, el que havia estat director bromejava que "amb Valtònyc i Adrià Carrasco -que és tècnic de so- aviat farem un mercat alternatiu a Waterloo". En aquest sentit ha remarcat que "si la música és objecte de repressió és que té més importància que la que li donem". L'exconseller ha estat ovacionat pel públic amb crits de "llibertat" i un llarg aplaudiment.
 

Quimi Portet a la inauguració Mercat de Música Viva de Vic Foto: Josep M Montaner


Per la seva banda,l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, destacava "el binomi indissociable entre Vic i la música" i que als 30 anys el Mercat hi arriba "en plena forma" convertit en un certamen "estratègic". Erra ha agraït a totes les persones que l'han fet possible, des de directors fins al públic.

La diversitat de l'espectacle inaugural és un reflex del programa de la 30a edició que compta amb una setantena d'artistes, una tercera part dels quals estrenaran concert. Entre aquestes destaca els nous treballs de Joan Miquel Oliver, Clara Peya, Chicuelo, Marc Parrot o The Pinker Tones & Quartet Brossa.
 

Consulta aquí tota la programació del Mercat de la Música Viva de Vic

Miquel Gil, durant el concert inaugural, amb Jaume Manresa al piano. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a