El Mercat de la Música Viva de Vic celebra els 30 anys amb una setantena d'artistes

Un terç de la programació són estrenes absolutes, com Clara Peya, Joan Colomo o Chicuelo

La plaça Major de Vic, plena de gom a gom, en una imatge d'arxiu.
La plaça Major de Vic, plena de gom a gom, en una imatge d'arxiu. | José M. Gutiérrez
12 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:46h
El Mercat de Música Viva de Vic enceta avui la seva 30a edició, que s'allarga fins al diumenge 16 de setembre. Aquest dimecres, un concert coral inaugurarà l'efemèride al Teatre Atlàntida. Aquest espectacle dona pas a més d'una setantena d'artistes que formen part d'una programació "diversa i desacomplexada". Així ho explicava el seu director artístic Marc Lloret, remarcant que entre un 35 i 40% són estrenes absolutes. Destaquen Clara Peya, Alba Carmona, Eva Fernández, Toti Soler i Gemma Humet, Chicuelo, Joan Colomo, Joan Miquel Oliver, Xebi SF, Marcel Lázara & Júlia Arrey, i Perotá Chingó.

D'altra banda, també hi ha projectes especials que es presenten durant el certamen com Refugi de Marc Parrot; Calidos feat. Nolah, o Orpheus XXI. Cal destacar també, que el Quartet Brossa i The Pinker Tones estrenen a l'Atlàntida l'espectacle Leon, premi Puig-Porret del 2017. D'altra banda, el MMVV duplica la programació destinada al públic familiar (de 2 a 4 propostes). Aquestes són els concerts de Basket Beat, Black Musica pels Més Menuts, Reggae per Xics, i Xiula.

Els escenaris més multitudinaris i un accent femení

Els escenaris més multitudinaris del mercat són la plaça Major de Vic i el Sucre. S'hi podrà escoltar Dr. Calypso (en la seva gira de comiat), Paula Valls, Roba Estesa, Els Catarres, Ebri Knight, Els Amics de les Arts, etc. La nit de dissabte a la plaça serà 100% osonenca, ja que Nyandú i Obeses actuaran al centre de la ciutat.

També tindrà enguany un fort accent femení. Entre les actuacions destacades hi haurà la de les valencianes Pupil·les, que porten a Vic el seu rap electrònic feminista i reivindicatiu o Nubla, que estrena el disc de versions Multiplexpo. També actuarà a Vic Ele, que presenta els temes del seu nou disc What Night Hides, així com la cantant osonenca Ju, que és l'encarregada d'obrir la nit de divendres 14 de setembre a la plaça Major.
 

Consulta aquí tota la programació del Mercat de la Música Viva de Vic

Arxivat a