El groc marca l'ofrena floral a Bac de Roda a Vic

Els pares de Marta Rovira són presents a l'acte defensant la llibertat dels presos i exiliats polítics

L'àliga de Vic portava un ram de flors grogues
L'àliga de Vic portava un ram de flors grogues | Josep M. Montaner
Redacció
11 de setembre del 2018
Actualitzat a les 8:06h
El groc ha marcat la tradicional ofrena floral a la placa commemorativa de Francesc Macià "Bac de Roda". Enguany, minuts abans de deixar els rams de flors a la placa commemorativa que hi ha a la rambla Davallades amb el carrer Verdaguer, es va fer una ofrena floral de roses grogues a l'escultura d'homenatge a Macià en record dels presos i exiliats polítics. Precisament els pares de la vigatana Marta Rovira, exiliada a Suïssa, van acompanyar l'alcaldessa Anna Erra, com a membres de l'Associació de Drets Civils.

Ara fa un any, Jordi Cuixart (llavors president d'Òmnium) va inaugurar aquest monument dedicat a Bac de Roda que està situat just davant de l'església del Carme. Després de l'ofrena "groga", es va fer la tradicional ofrena floral, amb ball de l'àlgia, un pilar dels Sagals d'Osona i Els Segadors amb els grallers i timbalers de la ciutat de Vic.

Després de l'ofrena, es va fer la conferència ""El feminisme català i Maria Aurèlia Capmany" a càrrec de Pilar Godayol i Nogué a la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic. D'altra banda, organitzacions de l'Esquerra Independentista d'Osona (SEPC, CUP, Endavant OSAN, COS, Casal Popular Boira Baixa de Manlleu, la Xinxa i ARRAN) van convocar una mobilització com és habitual. Després de dos anys de fer-se a Manlleu, enguany va tenir lloc a la capital i va portar per lema "Als Països Catalans, Autodeterminació! Que no decideixin per nosaltres".
 

Els pares de Marta Rovira amb Anna Erra a l'homenatge a Bac de Roda a Vic. Foto: Josep M Montaner

Arxivat a