El pont de Can Molas reobrirà finalment el 19 de setembre

Les obres han durat 5 mesos menys del que estava previst

El pont de Can Molas, aquest dilluns
El pont de Can Molas, aquest dilluns | Adrià Costa
10 de setembre del 2018
Actualitzat el 19 de setembre a les 19:12h
El pont de Can Molas de Manlleu té data definitiva d'obertura: 19 de setembre. La previsió inicial era que els treballs -iniciats el març d'enguany- acabessin el febrer del 2019. Tot i això, abans de l'estiu es va anunciar una nova data, el 15 d'octubre, ja que les obres avançaven a bon ritme. Finalment, sembla que el pont es podrà reobrir el trànsit el proper 19 d'aquest mes. Així ho ha confirmat a Osona.com l'alcalde del municipi Àlex Garrido. La reobertura serà a partir de les 6 de la tarda.

En aquest sentit, Garrido ha destacat que les obres, que s'han fet amb "molta professionalitat, celeritat i rigor", han durat "gairebé 5 mesos menys del que estava previst". L'actuació, que va a càrrec de la Diputació de Barcelona, ha consistit en l'ampliació de la secció del pont per tal de millorar l'ample de pas de vehicles, així com disposar de voreres que compleixin amb els mínims establerts en la normativa d'accessibilitat.

Així doncs, el pont disposarà d'una calçada de dos carrils de tres metres d'amplada, amb vorals de 0,3 metres per cada costat, així com voreres a banda i banda d'1,5 metres, el que significarà un ample total de la secció de 10,7 metres. Els carrils antics feien 2,8 metres i les voreres només 0,7.

Un pont més segur i mig any de calvari

En aquest sentit, l'alcalde ha remarcat que el resultat d'una "obra necessària i important" suposa més seguretat. A més, ha afegit que es complirà la reivindicació històrica d'un pas de vianants segur pels veïns de Vista Alegre. Precisament, l'acabament d'aquestes obres també posa fi al mig any de calvari d'aquests veïns que han d'accedir a Manlleu per l'Eix Transversal i la C-17 o per Roda de Ter.

De fet, des que es van posar en marxa els treballs s'han registrat llargues cues a la intersecció entre la C-17 i la C-25, i a Roda de Ter per l'acumulació de vehicles. L'Ajuntament ha intentat pal·liar les molèsties dels veïns de Vista Alegre amb una "bateria de solucions atenuants", com l'aparcament gratuït al pàrquing de la plaça o l'acompanyament dels escolars al col·legi, entre altres.

L'alcalde posa en valor que s'ha treballat durant els mesos d'estiu, quan ja s'ha acabat el període escolar, i la densitat de cotxe ha estat molt menor durant aquest temps. "Dins de les dificultats, hem tingut motius de sort i celebrem que el pont ja estigui a punt", ha conclòs.
 

Ultimant els darrers detalls dels treballs del pont de Can Molas. Foto: Adrià Costa

Arxivat a