Citen a declarar el cap dels Agents Rurals per l'1-O

S'investiga Marc Costa per un presumpte delicte de desobediència en ser identificat al seu municipi durant el referèndum

Marc Costa
Marc Costa | ACN
10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:04h
El cap dels Agents Rurals de Catalunya, Marc Costa, està citat a declarar la setmana que ve a Vic per un presumpte delicte de desobediència per la celebració del referèndum de l'1-O a Sant Julià de Vilatorta. Així ho ha notificat a través del seu perfil de Twitter a través d'un fil. Tal com ha confirmat a Osona.com, Costa està citat el proper 20 de setembre al Jutjat d'instrucció número 4 de Vic on hi anirà "sense cap por".

Costa, resident a Sant Julià, "com d'altres vilatortins i catalans" va ser al col·legi electoral "per tal de poder votar i decidir entre tots d'una manera democràtica i pacífica el nostre futur polític". Quan hi van anar dos agents dels mossos d'Esquadra per aixecar acta, Costa es va identificar per oferir qualsevol col·laboració que necessitessin.

De fet, el cap dels Agents Rurals apunta que la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ja va intentar incloure'l en la causa judicial que se segueix contra l'exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero i altres dirigents. Finalment Costa no forma part d'aquesta causa, però Lamela va deduir testimoni al deganat de Barcelona d'un ofici que va fer la Guàrdia Civil sobre la seva ideologia, activitat i amistats polítics, segons denuncia el vilatortí.

Ara, arran de l'acta i aquest informe de la Guàrdia Civil s'han incoat des del jutjat de Vic unes diligències penals prèvies per determinar si la seva actuació va ser constitutiva d'un delicte de desobediència.

En el seu Twitter, Costa ha denunciat que "tot això és una mostra de la regressió dels nostres drets més fonamentals i la persecució d'una ideologia democràtica i pacífica, degradant així la democràcia i l'estat de dret". Per acabar fa una crida a sortir al carrer aquest dimarts durant la Diada Nacional de Catalunya "per denunciar tota aquesta persecució política i judicial".