La pluja obliga a suspendre la Marxa dels Vigatans

Tot i el xafec, un grup de persones s'ha quedat a la Plaça Major de Vic per realitzar un acte de dimensions reduïdes

La Marxa dels Vigatans s'ha suspès per la pluja, però un petit grup de gent s'hi ha quedat.
La Marxa dels Vigatans s'ha suspès per la pluja, però un petit grup de gent s'hi ha quedat. | Josep M. Montaner.
Gerard Castañé / Redacció
08 de setembre del 2018
Actualitzat a les 9:57h
La 16a edició de la  Marxa dels Vigatans no s'ha pogut celebrar per la pluja. Segons han informat els organitzadors, l'intens xafec que ha caigut a Vic ha obligat a cancel·lar l'acte. La Marxa d'enguany arribava amb un missatge de solidaritat amb els presos polítics i els exiliats i contra la repressió de l'Estat. 
  Tot i la pluja, un grup de persones s'han organitzat en columnes per realitzar un petit acte en homenatge d'aquesta tradició vigatana.
 
La Marxa dels Vigatans en dades

Des que va néixer l'any 2003 per celebrar la Diada Nacional de Catalunya a Osona, la Marxa dels Vigatans ha esdevingut cada vegada més multitudinària. Aquest any, s'esperen superar els 5.000 participants, i ja són prop de 300 persones i de 80 entitats les implicades en l'organització. L'acció, que es farà a la plaça Major de Vic per quart any consecutiu, estarà formada per 26 columnes.
 

Imatge d'arxiu de la Marxa dels Vigatans. Foto: Josep M. Montaner

 

Mateixa estructura, canvis en la posada en escena

El director artístic, Xevi Font, explicava que la Marxa dels Vigatans d'enguany "presenta una estructura similar" però "recordant els fets històrics més recents". D'aquesta manera, una de les novetats serà que les torxes s'apagaran durant uns instants i després es tornaran a encendre per simbolitzar "aquells moments on va semblar que ens apagaven la flama a tots", ha manifestat Font. La cançó escollida per a l'esdeveniment és una adaptació de La cançó del poble del musical Els miserables.

Un altre canvi serà que la commemoració de la placa del Bac de Roda anirà totalment a part de la Marxa dels Vigatans. Es farà el dia 10 de setembre i consistirà en lliurar flors grogues davant de la placa.

L'activista Steve Cedar, l'homenatjat

Steve Cedar és un antifeixista osonenc que lluita per la cohesió social i per la igualtat. Col·labora activament amb, entre altres, la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Càrnies en Lluita, CDR Vic o l'Associació de Veïns del Remei. L'homenatge tindrà lloc el pròxim dilluns dia 3 de setembre a les 8 del vespre al Temple Romà, on Cedar provarà de "donar veu a totes aquelles persones que no en tenen".

 

Steve Cedar, en un dels actes. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a