FOTOS La Marxa dels Vigatans, en versió reduïda a causa de la pluja

Un grup de persones s'ha quedat a la Plaça Major de Vic per realitzar un acte que ha tingut un record per als presos polítics i exiliats

La Marxa dels Vigatans s'ha suspès per la pluja però un petit grup de gent s'hi ha quedat
La Marxa dels Vigatans s'ha suspès per la pluja però un petit grup de gent s'hi ha quedat | Adrià Costa
Redacció
08 de setembre del 2018
Actualitzat el 10 de setembre a les 20:49h
L'edició d'enguany de la  Marxa dels Vigatans no s'ha pogut celebrar tal com s'havia previst per culpa de la pluja. Segons han informat els organitzadors, l'intens xàfec que ha caigut a Vic ha obligat a repensar l'acte, que s'ha fet en versió reduïda.

El temps, però, no ha fet decaure els ànims de la gent i s’ha pogut habilitar un espai alternatiu sota les voltes de la Plaça Major on Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Cultural Osona, ha fet una presentació, en què ha agraït l’assistència a tothom, lamentant el mal temps i també ha fet referència a Jordi Cuixart, com a "una bona persona que no hauria d’estar a presó, hauria d’estar aquí amb nosaltres". 

També ha tingut lloc el parlament del vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri. Durant la seva intervenció, s’ha referit al Primer d’Octubre com l’acte de desobediència civil més important que s’ha fet a Europa els darrers anys. I recordant a tothom que ell ha estat aquí perquè en Jordi Cuixart no pot ser-hi, per dur més de deu mesos empresonat injustament. Seguidament, Mauri ha llegit una carta que ha escrit Cuixart des de la presó. L’acte, que ha tingut una durada de 45 minuts aproximadament, s’ha clos amb el cant dels Segadors.

Vegeu un recull de fotografies d'Adrià Costa. 
 

Una dona encenent la torxa durant la Marxa dels Vigatans. Foto: Adrià Costa
 

Assistents a la Marxa dels Vigatans. Foto: Adrià Costa

 

Assistents a la Marxa dels Vigatans. Foto: Adrià Costa

 

Marcel Mauri, a la Marxa dels Vigatans. Foto: Adrià Costa

 

La Marxa dels Vigatans s'ha suspès per la pluja però un petit grup de gent s'hi ha quedat. Foto: Josep M. Montaner

 

Steve Cedar, a la Marxa dels Vigatans. Foto: Adrià Costa

Arxivat a