La Coral Ariadna de la Garriga actua aquest diumenge a l'Orfeó Vigatà

En l'àmbit del Cicle Coral que ofereix programes musicals diversos a les formacions perquè presentin les seves propostes

La Coral Ariadna de la Garriga en un concert a San Marino.
La Coral Ariadna de la Garriga en un concert a San Marino. | @coralariadna.
Redacció
05 de setembre del 2018
Després de les vacances d'estiu comença un nou curs i l'Orfeó Vigatà reprèn novament l'activitat del Cicle Coral. Així, el pròxim diumenge dia 9 de setembre a les 19:00 h l'Orfeó acollirà un concert de música catalana que oferirà la Coral Ariadna de la Garriga. Aquest cor està format per uns quaranta cantaires i va néixer a l'octubre de l'any 1989 amb un objectiu principal que és el de cultivar, treballar, aprofundir i difondre el cant coral.

Durant tots aquests anys hi han participat més de 200 cantaires interpretant música de diversos països, compositors, estils i èpoques, anant des del Renaixement i el Barroc fins arribar al segle XX. És així com des dels seus inicis, ha estat una entitat profundament arrelada i implicada en la vida cultural del seu municipi i de la resta de Catalunya. Ha fet un gran nombre de concerts en diferents països europeus com França, Suïssa, Itàlia i Sardenya així com també en l'estat espanyol. Un dels fets destacats fou l'enregistrament per a la ràdio i la televisió d'obres de Manel Blancafort, un famós compositor garriguenc en motiu del centenari del seu naixement.

Ha interpretat obres famosíssimes com el Glòria de Vivaldi, la Missa de Coronació de W.A. Mozart i el Rèquiem de Fauré entre d'altres. Darrerament ha dut a terme diferents projectes i produccions com Saborr de música llatinoamericana, Cantransiçó, un concert dedicat a la Nova Cançó, Ariadna des del cor, amb repertori de música sacra i CINECOR, un recull de temes de pel·lícules de tots els temps amb acompanyament de quartet de jazz.

En aquesta ocasió i sota la direcció del mestre Enric Roca i Torndelacreu, la Coral Ariadna ens presenta un original repertori format per cançons d'autors catalans molt coneguts com són M. Tortell, Ll. Millet, A. Vives, E. Morera i C. Taltabull entre d'altres.

Aquest programa porta per títol "Estiueig", i està composat per un conjunt de peces que intenten fer un repàs del que va ser i significar la música catalana durant el primer terç del segle XX. A la vegada, ofereix un recorregut històric i musical a través del Modernisme i del Noucentisme, moviments que esdevingueren claus per a recuperar i instaurar la música catalana. És per a  això que les cançons mostren diferents aspectes d'un itinerari coral que anirà des dels inicis en que dels cors d'homes es va passar als cors mixtos. Farà també una petita mostra de la primera òpera catalana així com de l'estil de pedagogia musical amb una breu visió de l'escola coral i de la cançó catalana amb l'establiment de la sardana com a dansa nacional. I acabarà aquest interessant programa amb una visió de la música del nostre país dins del marc europeu. Moltes de les interpretacions vindran acompanyades amb piano.

El Cicle Coral organitzat per l'Orfeó Vigatà pretén oferir programes musicals diversos i també brinda l'oportunitat a les formacions corals de presentar les seves propostes.

Preu de les entrades

Entrada ordinària: 8 €
Entrada reduïda (Jubilats, Carnet Jove, Cine Club): 5 €
Entrada pels socis:  3 €
 
Arxivat a