El Mercat de la Música Viva de Vic celebra 30 anys com a «hub» de la música catalana

A una setmana del festival, artistes com Alessio Arena, Falciots Ninja, Ivette Nadal i Nyandú n'han presentat un tastet a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

Presentació de la 30a edició del Mercat de la Música Viva de Vic a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm
Presentació de la 30a edició del Mercat de la Música Viva de Vic a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm | ACN
Janira Planes
05 de setembre del 2018
Actualitzat a les 7:14h
A una setmana per a la 30a edició del Mercat de la Música Viva de Vic, l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona ha celebrat una festa preàmbul del que serà, del 12 al 16 de setembre, el festival hub de la música catalana. "Un tastet del que es viurà a Vic", ha assegurat el co-director artístic del MMVV, Oriol Roca. La festa-concert ha comptat amb les actuacions de vuit artistes que, tots junts, representen la diversitat del que es podrà veure i escoltar la setmana vinent a la capital d'Osona.

Una actuació íntima de Miquel Vileta comença la vetllada. El segueixen Alessio Arena, Maruja Limón Nyandú, Ivette Nadal, Tori Sparks i els Alma Afrobeat, que clausuren amb una sala plena de públic. La setmana que ve, el concert inaugural del dimecres 12 de setembre, al Teatre Atlàntida, pretén ser una celebració en honor a l'efemèride: els 30 anys. És per això que comptarà amb la presència d'artistes que han estat importants per al mercat entre els quals en destaquen noms com Núria Graham, Miquel Gil, Andrea Motis, Quimi Portet, Kike Morente, Marinah, Alba Carmona, Andrea Motis, Chicuelo i Mercedes Peón. Oriol de Balanzó i Natza Farré són els encarregats del guió d'un concert coral amb un punt guionitzat.

Oriol Roca també ha volgut destacar projectes especials que es presentaran durant la 30a edició del MMVV com Refugi de Marc Parrot -que estava entre els assistents a la presentació del festival-; Calidos feat. Nolah, o Orpheus XXI. A més, aquest any, Regne Unit és el país convidat.

Chicuelo també presentarà nou àlbum. The Pinker Tones i el Quartet Brossa van guanyar el Premi Puig-Porret 2017 amb el projecte titulat Leon, que vol ser un tribut musical a Leon Theremin, inventor del popular instrument batejat amb el seu cognom. És un espectacle que es podrà veure al MMVV ideat de cara al 2018, any que marca el centenari de la patent del theremin, considerat el primer instrument de la música electrònica.

Accent femení i escenaris multitudinaris

El MMVV tindrà enguany un fort accent femení. Entre les actuacions destacades hi haurà la de les valencianes Pupil·les, que portaran a Vic el seu rap electrònic feminista i reivindicatiu o Nubla, que estrenarà al MMVV el disc de versions Multiplexpo. També actuarà a Vic Ele, que presentarà els temes del seu nou disc What Night Hides, així com la cantant osonenca Ju i Judit Puigdomènech, que serà l'encarregada d'obrir la nit de divendres 14 de setembre a la Plaça Major. 

Els escenaris més multitudinaris del MMVV tornaran a ser la Plaça Major i el Sucre. Entre les actuacions que s'hi podran veure hi ha la de Dr. Calypso –que arrencarà la seva gira de comiat, Nyandú, Paula Valls, Roba Estesa, Els Amics de les Arts, Obeses, Els Catarres, Ebri Knight o Smoking Souls. 

Consulta aquí tota la programació del Mercat de la Música Viva de Vic

Un impacte econòmic de 3,6 milions d'euros

El Mercat de Música Viva de Vic té un impacte econòmic de 3,6 MEUR, segons les dades definitives de l'estudi anual corresponent a l'any 2016 que realitza la Universitat Oberta de Catalunya. La previsió per a l'edició de 2017 és que se superi aquesta xifra rècord després que el MMVV hagi aconseguit reunir entitats amb una capacitat de compra de 48.490.826 milions d'euros, xifra superior als 43.285.233 MEUR de 2016. Segons informa la fira, això ja s'ha traslladat a la contractació generada només durant els dies de mercat, que és de quasi 3 milions d'euros. També ha millorat la capacitat de compra de les entitats públiques, de 23.527.500 euros en total el 2017 (17.758.558 euros en l'anterior edició).

Arxivat a