Espinelves recupera l'escola 29 anys després

L'Escola del Bosc ofereix un model educatiu diferent per a nens d'entre 12 mesos i 5 anys

Redacció
04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 14:53h

L'edifici de l'escola d'Espinelves Foto: Escola del Bosc d'Espinelves


Espinelves ha recuperat escola després de 29 anys. Aquest dilluns l'Escola del Bosc va obrir les portes i, en principi, acollirà sis infants entre 12 mesos i 5 anys. Les classes s'iniciaran a 2/4 de 9 del matí i s'acabaran a les 5 de la tarda, no obstant l'horari és flexible i es pot adaptar a les necessitats que tinguin les famílies.

Aquest centre és el fruit d'una iniciativa privada que rep el suport de l'Ajuntament d'Espinelves que no s'havia pogut executar anteriorment a causa de la falta d'alumnes. Aquest curs ha estat possible perquè s'ha vist un augment de població del municipi i també diverses famílies dels pobles de les rodalies han decidit inscriure als seus fills apostant per aquest nou model d'aprenentatge que s'ofereix a l'escola.

El projecte educatiu d'aquesta escola és completament diferent en comparació al que s'ofereix a altres centres de Catalunya. Va néixer a Dinamarca l'any 1950 i s'aposta perquè els infants aprenguin i convisquin des de petits amb la naturalesa i els recursos naturals. Aquest aprenentatge el realitzaran a diversos camps base, zones del bosc, que es poden trobar al voltant de l'anomenat refugi, que és el nom que rep l'escola per als infants.

Una altra diferència a destacar també és que no es segrega als alumnes en funció de l'edat i tots entren a un mateix grup escolar fet que comporta que rebin uns valors diferents col·laborant, compartint i aprenent a ajudar-se entre ells.

Aquest projecte té un objectiu a llarg termini que consisteix en atraure a parelles joves que es vulguin instal·lar al municipi i a què posteriorment es pugui obrir una escola d'educació primària per a donar una continuació a l'educació dels alumnes i per garantir el futur del poble segons l'alcalde Joan Manuel Claveria.