Sant Julià de Vilatorta clou el 34è Torneig de bàsquet amb èxit

Ha estat rganitzat per l’Associació de Bàsquet Sant Julià, amb el suport de la Federació Catalana, el Col·legi Català d’Àrbitres, l’Associació Catalana d’Entrenadors, la Fundació del Bàsquet Català i el BBVA

El Divina Seguros Joventut s’ha imposat al FC Barcelona Lassa en el segon partit que els verd-i-negres han disputat en aquest 34è Torneig BBVA.
El Divina Seguros Joventut s’ha imposat al FC Barcelona Lassa en el segon partit que els verd-i-negres han disputat en aquest 34è Torneig BBVA. | @BsSantJulia
Redacció
03 de setembre del 2018
Punt final a un mes de bàsquet a Sant Julià de Vilatorta i 18 poblacions més d'Osona, Ripollès, Vallés Oriental i la Selva en el 34è Torneig BBVA de Bàsquet. Durant el mes d'agost, en el pretorneig s’han disputat una serie de partits amb universitats americanes NCAA (Ohio i Michigan masculins, Penn State, Delaware i George Washington femenins), un combinat de jugadors catalans, Mega Bemax (masculí de Serbia), Estudiantes i Joventut (ACB), i el Celje (femení d’Eslovenia), amb un total de 8 partits.

Dimecres d'aquesta setmana ha tingut lloc el Trofeu Albert Tobal, cadet preferent, amb victòria del Catalunya Occident Manresa. Dijous, el Trofeu Dídac Herrero, júnior preferent, guanyat pel Divina Seguros Joventut. I, de divendres a diumenge, més de 500 partits, més de 30 pistes i 22 categories de pre-mini a veterans, federats i amateurs, masculí i femení, en el 34è Torneig BBVA de Bàsquet, Gran Premi Diputació de Barcelona.

La categoria sènior masculí ha estat guanyada pel Europe Basketball Academy. Subcampió, el CB Granollers. Les noies del CB Lleida han estat les campiones de la categoria sènior femení. Subcampiones, el CB Morell.

Durant el Torneig s'han disputat dos partits d'exhibició ACB. Dos partits molt interessants amb resultat incert fins l'últim segon. El dissabte, el BAXI Manresa es va imposar al MoraBanc Andorra per 77 a 75. I diumenge al matí, el Divina Seguros Joventut ha guanyat al FC Barcelona per 65 a 62.

Hem pogut veure la Supercopa de Catalunya de Bàsquet Adaptat, en cadira de rodes, entre el Costa Daurada (Tarragona) i el CE Global Bàsquet (Sabadell), amb victòria dels vallesans per 52 a 51, desprès d'una pròrroga.

Ha completat el bàsquet d'elit el partit que es va jugar la tarda de divendres entre el Barça Lassa B i un Combinat d'Angola, amb victòria dels catalans per 95 a 67.

Els dos partits ACB han tingut entrada gratuïta per a tothom que portés 3 Kg d'aliments per Càrites / Banc dels aliments.

Dissabte al matí, Carles Durán, entrenador del Divina Seguros Joventut, ha impartit el Clínic per entrenadors, amb el tema “Tècnica individual amb detalls defensius”. També dissabte al matí, la taula rodona Medicina i Bàsquet, sobre la “Detecció i prevenció de lesions al bàsquet”.

I la nit de dissabte l“Allstar”, amb la final del concurs de triples, guanyada per Joan Mas (CB Sant Gervasi, Mollet del Vallès), quedant subcampió Marcus Harris de l'Europe Basketball Academy. Pablo Rivas del CB Vic va ser el guanyador del moment més espectacular del Torneig, el Concurs d'esmaixades. També va fer que el públic fruís amb les seves esmaixades, el segon classificat, Matt Dahlen, de l'Europe Basketball Academy.

Per primera vegada s'ha disputat el campionat de 3x3, que ha entrat a formar part del circuit FCBQ / 3x3 FIBA World Tour. La categoria sènior masculí l'ha guanyat l'equip 23 Basket.

I, com cada any, una sèrie d'activitats de lleure gratuïtes, com el carrilet per Sant Julià, els inflables de la Diputació, massatges a càrrec de Zenit Salut, xocolatada popular...