El segon volum de la col·lecció «Territori i paisatge» ja té data de presentació

El Castell de Montesquiu acollirà el dijous 6 de setembre la mostra de l'obra "Masos Rònecs. Bisaura, Vidranès i alta conca del riu Ges", d'Antoni Prat i David Vilaseca

Redacció
03 de setembre del 2018
El Castell de Montesquiu acollirà la presentació d'aquest llibre.
El Castell de Montesquiu acollirà la presentació d'aquest llibre. | Arxiu.
L'Associació d'Estudis Torellonencs presentarà el dijous 6 de setembre a dos quarts de 8 del vespre el llibre "Masos Rònecs. Bisaura, Vidranès i alta conca del riu Ges" d'Antoni Prat i David Vilaseca.

Tal com explica l'Ajuntament de Torelló, la presentació es farà al parc del Castell de Montesquiu i compta amb la col·laboració del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i dels ajuntaments dels sis municipis on s'ha fet la recerca: Vidrà, Santa Maria de Besora, Sant Quirze de Besora, Sora, Montesquiu i Sant Pere de Torelló.

El llibre és el segon volum de la col·lecció "Territori i paisatge". Es tracta d'un treball de recerca de 165 pàgines sobre els masos abandonats o gairebé desapareguts de Bisaura, Vidranès i la conca alta del riu Ges.

Recull fins a un total de 116 referències entre cases, balmes, molins i castells, i compta amb un pròleg del mossèn Antoni Pladevall. També inclou imatges de cada mas, la seva geolocalització, una breu explicació de la ubicació i, en alguns casos, com a novetat principal, un codi QR que porta incorporat un vídeo filmat amb dron.

Portada del llibre / Antoni Prat i David Vilaseca
Arxivat a