​CRÒNICA Puigdemont indulta el bandoler Toca-sons, representat per Jordi Molist

La festa va congregar un nombrós públic predisposat i amb ganes de gresca

Jordi Molist va interpretar en Toca-Sons.
Jordi Molist va interpretar en Toca-Sons. | Toni Carrasco.
Toni Carrasco
27 d'agost del 2018
Actualitzat a les 12:15h
En un ambient festiu, de to distés i molt teatral un cop més aquest dissabte Taradell ha celebrat l'arribada del bandoler Toca-sons. Enguany el protagonisme ha recaigut, donat el moment polític que estem vivint, en els presos i el president Carles Puigdemont. Aquest darrer fou també el protagonista quan va indultar amb el seu vot al bandoler més famós
de la contrada i ho va fer extensiu a la cultura popular del nostre país.
 
El nostre president a l'exili va seguir la festa durant la tarda i nit des de Bèlgica, com a testimoni del judici a Taradell, va decantar la balança amb el seu vot perquè Toca-sons fos alliberat. El nombrós públic present va mostrar la seva satisfacció per l'encertada decisió
i al final de l'acte el públic i membres d'entitats taradellenques van fer un emotiu record als encara presos polítics del nostre país.
 

Participants de la Festa d'en Toca-Sons Foto: Toni Carrasco


La figura del Toca-sons d'enguany, una festa ja amb 26 anys d'història, va recaure en el membre de l'Ampa de l'escola Sant Genís i activista en diverses entitats, Jordi Molist. I per primera vegada una dona representava el paper d'agutzil, càrrec que va ocupar enguany amb energia i molta empatia la jove Aina Altimir. En quan al Toca-sons infantil el protagonista fou Pau Montaña i l'agutzil Genís Vilamala.

Els trabucs, el vestuari, la música i l'escenificació pels carrers del poble de les diferents lluites són el leit motiv d'una festa tradicional arrelada a la vila i on tots els protagonistes, tan reals com els que formen part de la festa anual de cada any, són taradellencs d'arrels profundes i viuen i pateixen com si cada any el toc de sometent i l'arribada del Toca-sons fos més real que mai.
 

La Festa d'en Toca-Sons Foto: Toni Carrasco


La festa va començar, això no obstant, el passat dimecres 22 i dijous 23 d'agost amb la novetat del recorregut de la caça de bruixes al voltant de Can Just i El Tint.

I aquest any, com cada dos anys, també es va fer la festa infantil del Toca-canalla el divendres 24 amb una àmplia participació de tota la quitxalla del poble i representant per als més menuts els actes més destacats d'aquesta festa de recreació històrica.
 

Festa d'en Toca-Sons Foto: Toni Carrasco

 

En Toca-Sons i els seus acompanyants Foto: Toni Carrasco

Arxivat a