Comença la campanya d'excavacions al Jaciment de Puig Ciutat a Oristà

La campanya acabarà el 9 de setembre i s'hi organitzaran activitats obertes al públic

El Jaciment de Puig Ciutat
El Jaciment de Puig Ciutat | Consorci del Lluçanès
Redacció
26 d'agost del 2018
Després de delimitar el perímetre i confirmar la història del jaciment, el pròxim dilluns 27 d'agost es posarà en marxa la nova campanya d'excavacions al Jaciment de Puig Ciutat, a Oristà. L'objectiu principal de la operació és excavar dues habitacions incendiades, que formen part d'un edifici de notables dimensions. La campanya comptarà amb la participació d'alumnes de la universitat d'Edimburg. 

Paral·lelament als treballs al jaciment, l'equip d'excavació durà a terme sessions formatives per als estudiants del Centre Cívic d'Oristà, així com els treballs de laboratori necessaris per avaluar les diverses troballes que es vagin extraient durant l'excavació. 

Un cop acabada l'excavació, s'han organitzat diverses activitats com una caminada popular fins al jaciment, una visita guiada i un taller per explicar la història de les troballes.

El projecte està encapçalat per l’associació Grup Independent de Recerca en Arqueologia (GIRA) i l’empresa professional SOT Prospecció Arqueològica. Compta, també, amb el suport del Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Grup de Recerca DIDPATRI de la Universitat de Barcelona, i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

Al llarg del seu recorregut, el projecte ha rebut suport de diferents administracions locals i
comarcals, com és el cas del Consorci del Lluçanès, l’Ajuntament d’Oristà i el Consell Comarcal
d’Osona, així com el suport institucional i econòmic per part de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.