Unes 3.000 persones segueixen el retorn del grup Duble Buble a Manlleu

Els «dinosaures», com ells mateixos s'anomenen, van omplir la plaça de Fra Bernadí 38 anys després de néixer a la comarca d'Osona

Trenta-vuit anys després, els Duble Buble van fer un retorn espectacular a la Festa Major.
Trenta-vuit anys després, els Duble Buble van fer un retorn espectacular a la Festa Major. | @estevecamps.
Toni Carrasco
16 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:39h
Ni més ni menys que acompanyats també per l'Arnau Tordera d'Obeses i Joan Crosas d'Els Esquirols, ahir a la manlleuenca plaça Fra Bernadí, es van barrejar els sentiments de nostàlgia amb l'alegria d'un retorn molt més que digne dels Duble Buble. El vaixell-insígnia i pioner del pop rock en català, nascuts a la nostra comarca als anys vuitanta i que van estar actius del 1980 al 1989, van donar un exemple actualitzat de la seva bona forma, aquest 2018, dalt de l'escenari.

La banda que va actuar ahir dimecres 15 dins en els actes de la Festa Major estava formada en aquesta ocasió per Jaume Coromina Met a la veu, Ramon Ferrer a la guitarra, Laura Segarra a la guitarra i veus, Laura Domènech a les veus, Kiko Latorre al baix, Jordi Gas al piano, Fonsu Coromina a la bateria i Pep Poblet als saxos.

En van donar fe multitud d'escrits a les xarxes socials, com ara aquest:Els dos convidats especials també van intervenir activament cantant "Clava't" per part de l'Arnau Tordera i Joan Crosas amb "Et cobriran de blasmes", "Arrels" i la corejada i sempre vigent "Torna, torna Serrallonga".

El retorn dels "dinosaures", com ells mateixos s'han autoanomenat, va comptar amb la presència d'unes tres mil persones que van fer petita la plaça Fra Bernadí de Manlleu i que des del primer moment van taral·lejar les cançons de què segurament sabien les seves lletres des de la joventut. Un públic adult, lliurat, sincer i agraït, com no podia ser d'una altra manera amb el retorn del seu grup de pop, de tan sols fa 38 anys.

Entre d'altres vam poder escoltar les seves cançons dels vuitanta dels sis vinils que van veure la llum llavors com van ser "Urbi et orbi", "Clava't", "Vides exemplars", "Bumerang", "Recull" i "Revisitant". En total, tretze cançons pròpies que van omplir de records i alguna llagrimeta un públic predisposat que va ballar i no va seure en cap moment des del primer moment.

Durant més de dues hores de concert, en una plaça plena i agraïda, amb una temperatura agradable, els Duble Buble van aconseguir la màgia del retorn més històric que es recorda a la nostra comarca. A banda dels bisos i ja amb tothom corejant a l'uníson van cantar amb el públic la coneguda i emblemàtica "Perduts al mig de l'espai", un dels himnes dels Duble Buble, i que passats els anys encara té tota la vigència, perquè el temps no ha passat tampoc per les lletres d'aquesta cançó galàctica.

Ara només falta que Duble Buble continuï les actuacions arreu i també, potser, que altres grups osonencs de l'època s'engresquin i facin el seu particular retorn dels dinosaures: a Osona, per grups i músics no farem curt.
Arxivat a