Taradell celebrarà un any més la festa d'en Toca-Sons

Com a novetat aquesta edició tindrà un túnel del terror amb temàtica de bruixes ambientat al segle XVII

Redacció
20 d'agost del 2018
Jordi Costa encarnant el Toca-Sons d'una edició anterior
Jordi Costa encarnant el Toca-Sons d'una edició anterior | Albert Alemany
Un any més arriba la Festa Major de Taradell i amb ella la icònica festa d'en Toca-Sons, on un cop més un veí del municipi es ficarà dins la pell del bandoler que va formar part de la banda d'en Serrallonga. Aquesta serà la 26ena edició i es repartirà en quatre actes que aniran del 22 fins el 25 d'agost.

En primer lloc, la Caça de Bruixes, un passatge del terror pels camins més foscos de Taradell ambientat al segle XVII, època de bruixes, inquisició i misèria. Aquesta nova activitat és farà els dies 22 i 23 d'agost a Can Just (El Cau) pel preu de tres euros. Començarà a les 21:30 hores fins les 12 de la nit, i sortiran grups de màxim 10 persones cap al recorregut cada 15 minuts. L'edat recomanada de participació és a partir de dotze anys.

El dia 24 d'agost es celebrarà el Toca-Canalla, que començarà a les 7 del vespre amb la ronda del somatent canalla i la lectura del pregó a l'ajuntament. Mitja hora més tard arribarà el Toca-Canalla i la seva quadrilla, a un lloc sorpresa. A les 8 es farà la batalla i a dos quarts de nou l'enfrontament del somatent i els Músics Bandolers. Quinze minuts més tard es capturarà el Toca-Canalla a la Plaça de les Eres i finalment es farà el judici als jardins del Centre Cultural Costa i Font. 
 

Una edició anterior del Toca-Canalla. Foto: Adrià Costa


Aquests quatre dies conclouran amb la gran festa d'en Toca-Sons, el dia 25 d'agost. Durant tot el dia, els habitants podran gaudir del Mercat del Segle XVI pels voltants de La Sagrera, que tindrà més de 90 parades amb artesans de tota mena que mostraran els oficis antics. 

El primer acte del dia es fa a les dotze del migdia, amb la ronda del somatent i la lectura del pregó per part de l'Agutzil. I no és fins les 18:30 hores que comencen els actes del Toca-Sons. Començarà, com el Toca-Canalla, amb la ronda del somatent i la posterior arribada d'en Toca-Sons a les set del vespre. A un quart de vuit es celebrarà el Ball de Festa Major a un lloc sorpresa i un quart d'hora després el robatori a la pastisseria, seguit per la Batalla.

A tres quarts de nou es reconeixerà a la colla jove de geganters i grallers de Taradell i a les nou el Toca-Sons es farà amo del poble a la Plaça de les Eres. La diada conclourà amb un seguici fins a can costa on es celebrarà el judici i es finalitzarà la festa. 
 

Joan Morcillo, el 25è Toca-Sons. Foto: Adrià Costa


Finalment, hi ha el VI Concurs fotogràfic, Memorial Lluís Tuneu, un concurs fotogràfic que té com a tema les festes d'en Toca-Sons. Per participar cal fer una fotografia del qualsevol dels actes de les festes juntament amb el títol de la fotografia, nom de l'autor, telèfon, edat i població. Cada participant pot enviar un màxim de tres fotografies. També hi ha un concurs paral·lel a Instagram.

Per a més informació, consulteu el programa que us deixem a continuació.
 

Festa d'en Toca-Sons de Taradell, 2018 by naciodigital on Scribd

Arxivat a