El Serpent torna a sortir del cau aquest dimarts

Els Nyerros de la Plana tindran un protagonisme especial en un dels actes més importants de la Festa Major de Manlleu

Festa del Serpent de Manlleu
Festa del Serpent de Manlleu | Adrià Costa
Redacció
13 d'agost del 2018
Manlleu està immers en la seva Festa Major. I aquest dimarts, 14 d'agost, arriba una de les seves tradicions més importants: la 13a edició de la Festa del Serpent. L'espectacle comença de nit i un focus il·lumina el narrador, situat al riu Ter sobre una barca, que guia els vailets a la Devesa. Allà, els nois roben el dimanat i tot seguit travessen l'aigua i desperten la fúria de la bèstia.

Enguany les novetats es localitzen en dos punts. La primera que es trobarà el públic serà davant el Museu del Ter, on s'incorpora una escena per explicar la vida a la fàbrica, i que compartirà espai amb les altres representacions de la vida quotidiana de Manlleu, com una fruiteria o una taverna, entre d'altres. Les escenes costumistes, però, s'acaben de cop amb l'arribada del serpent, cosa que obliga la gent i el públic a fugir.

L'altra novetat passarà a l'escena de Dalt Vila, amb la participació dels castellers, els Nyerros de la Plana, que enguany celebren el seu 20è aniversari. En aquesta part de la llegenda, se sol cantar la cançó del Serpent, i el narrador intenta amb la gent del públic trobar un lloc per amagar el diamant que els vailets li han robat a la bèstia.

Un dels elements importants de la festa també és el foc. Els organitzadors alerten que a aquells a qui el foc no els agradi que s'estalviïn sobretot el fragment de la història que passa al Passeig Sant Joan i la zona de les Tres Creus.

Un dia dedicat al Serpent

L'organització aposta per convertir la Festa del Serpent en tot un dia dedicat a la bèstia. De fet, la jornada començarà a dos quarts d'11 del matí amb la Caminada del Serpent i la representació de la Llegenda per als més petits. Al migdia hi haurà "jocs per agafar gana" i el dinar popular.

A la tarda hi haurà el Serpent dels Menuts, que enguany estrena la iniciativa "Dona la pipa al Serpent". Com bé diu el nom es tracta que els més petits li donin la pipa a la bèstia. Després de la versió infantil, vindrà la versió tradicional. El concert de l'Orquestra DiVersiones tancarà la festa a la plaça Fra Bernadí. I en acabar, hi haurà el Salt del Diamant.
 

Consulta la programació de la Festa Major

Arxivat a