Recullen 67 tones de roba usada a Osona

La fundació Humana recupera unes 138.000 peces de material tèxtil durant el primer semestre per reutilitzar-ho i reciclar-lo

En un planta a l'Ametlla del Vallès on hi porten tota la roba recollida.
En un planta a l'Ametlla del Vallès on hi porten tota la roba recollida. | ONG Humana
Redacció
10 d'agost del 2018
Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit un total de 66.912 kg de roba a Osona durant el primer semestre d'aquest 2018. Això significa que s'han recuperat unes 138.000 peces de material tèxitl.

Aquesta fundació dona una nova vida a la roba i la torna a reintroduir al mercat mitjançant la reutilització i el reciclatge. L'entitat sense ànim de lucre, que promou la protecció del medi ambient, duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també d'ajuda local al territori més proper.

Aquestes peces de roba, calçat o complements tèxtils es recullen en els contenidors situats arreu de Catalunya. En el cas d'Osona, la Fundació passa per una quinzena de municipis. Aquests són, per ordre, on s'ha recol·lectat més roba: Vic (16 tones), Roda de Ter (6 tones), Sant Hipòlit de Voltregà (5 tones), Tona (5 tones) i les Masies de Voltregà (5 tones).

A Catalunya, l'entitat ha recuperat 2.375 tones de tèxtil usat durant el primer semestre del 2018. Aquest registre equival a 4,9 milions de peces de roba recuperades.

Un dels contenidors on es recull la roba Foto: ONG Humana