Salut

Una vintena de persones d'Osona amb ansietat o depressió participen en grups psicoeducatius

L'Institut Català de la Salut dona eines i recursos per superar situacions difícils

per Redacció, 9 d'agost de 2018 a les 17:32 |
Durant una de les sessions | ICS
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una vintena de persones amb depressió o ansietat han participat durant el primer semestre d'aquest any en els grups psicoeducatius de l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central. Diversos centres d’atenció primària de la zona porten a terme aquesta activitat per donar eines i recursos per superar situacions personals difícils.

Tal com expliquen en una nota, l’activitat està destinada a persones amb ansietat i/o depressió lleu o moderada, per treballar en grup i integrar recursos que ajuden les persones a adaptar-se, de la millor manera possible, a diferents situacions personals. Els grups psicosocials han demostrat els beneficis com a complement o alternativa al tractament farmacològic en persones que han estat diagnosticades de trastorns mentals lleus o moderats, com l’ansietat o la depressió. 


La funció d’aquests grups, doncs, és ajudar les persones participants a gestionar sentiments com la frustració, el patiment, la por o el dol, perquè aprenguin a afrontar emocions sense necessitat de medicació o amb una dosi inferior de medicació. A més, en aquestes activitats, els participants poden compartir la seva situació amb persones que estan en situacions similars, explicar les seves experiències i donar-se suport per superar-les.

 

Participació