Una vintena de joves viatgen de Vic al Senegal per realitzar projectes de cooperació

El viatge està inclòs en el Pla Director de Cooperació de Vic, que es va iniciar el 2016

Anna Erra i Toni Serrat amb alguns dels joves que viatjaran al Senegal
Anna Erra i Toni Serrat amb alguns dels joves que viatjaran al Senegal | Aj. de Vic
Redacció
09 d'agost del 2018
Tot a punt perquè 24 joves vigatans dels agrupaments Tsunami i Guillem de Montrodon que realitzaran un viatge de cooperació a Diatock, a l’àrea de la Casamance, al Senegal. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, aquest grup de joves realitzarà diversos projectes de cooperació en aquesta regió del 18 d’agost a l’1 de setembre, amb l'objectiu d'intercanviar experiències en l'educació i el lleure i consolidar els vincles que la ciutat té amb aquesta població.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el regidor de Cooperació, Toni Serrat, han rebut aquest dijous alguns dels joves que viatjaran al continent africà. Aquest viatge està inclòs dins del Pla Director de Cooperació de Vic, i aquesta serà la segona vegada que es realitzi aquest projecte, iniciat l’any 2016, consolidant així la iniciativa.

Vic i la cooperació internacional

Vic té una llarga trajectòria en matèria de cooperació internacional; des del 1995 s’han realitzat accions de forma continuada en aquest àmbit. Les accions de cooperació a Diatock es van iniciar l’any 2011 i s’hi està portant a terme un programa de desenvolupament integral basat sobretot en l’àmbit de l’educació.

El passat abril el ple va aprovar el tercer Pla Director de Cooperació (2018-2021), realitzat amb la participació de tots els actors implicats en cooperació de Vic, i que és un document marc estratègic que dóna continuïtat i consolida el compromís municipal de seguir treballant per la cooperació al desenvolupament. “El nou Pla Director de Cooperació s’articula en tres grans eixos: l’educació en valors, reforç del coneixement mutu i la construcció dels drets humans”, explica el regidor de Cooperació, Toni Serrat.

El Pla Director compta per primera vegada amb indicadors de seguiment i compliment dels objectius marcats i es vol treballar perquè l’aportació pressupostària destinada a la cooperació passi del 0,7% a l’1%. Una delegació de l’Ajuntament de Vic, encapçalada pel regidor de Cooperació va viatjar a l’àrea de la Casamance aquest juliol per tal de visitar els projectes en curs i enfocar les accions futures de treball.
 

 

Arxivat a