Obeses, profetes també a la seva terra

Tona es rendeix als peus del grup osonenc

Obeses va triomfar aquest dissabte a la Festa Major de Tona.
Obeses va triomfar aquest dissabte a la Festa Major de Tona. | Toni Carrasco
Toni Carrasco
06 d'agost del 2018
Actualitzat a les 18:13h
Una nit formidable va acompanyar dissabte passat, al parc de les Feixetes, durant més de dues hores el grup de pop rock per excel·lència del panorama català actual, Obeses. Tona es va rendir als peus d'una de les bandes més innovadores, personals i singulars del nostre país.

Obeses no va defraudar ni als seus fans incondicionals que van participar activament vestits d'herois intergalàctics, ni tampoc als que s'ho miraven amb certa incredulitat amb el còctel i ritmes de cançons tan diferents com Guapo, Hermafrodita o el clàssic Rosó, que va popularitzar el cantautor català Dyango.

Però les cançons del darrer disc, Fill de les estrelles, també van ser seguides amb força, sobretot quan van ser el torn de peces com Ens en sortirem, en homenatge a la diada de l'1 d'octubre, en la qual l'Escola de l'Era de Dalt de Tona n'és la protagonista.
 

Al concert no hi va faltar «Ens en sortirem» Foto: Toni Carrasco


Altres cançons anteriors i ja conegudes del grup van ser seguides també de forma festiva i molt animada com Botifarra amb seques, Nata muntada, Guapo, Regala petons i del nou disc cançons com Fills de la mateixa mare, Ens hem alçat, Perdona'm, Mà amiga o El tango de les mentides, totes elles ballades pels seus fans galàctics. També durant les més de dues hores de concert vam poder gaudir de peces antigues del grup com Ulleres de lluna.

Un Arnau Tordera ànima i esperit d'Obeses que amb les seves cançons, la seva veu, els seus registres fa un rock neoclàssic futurista, com molt bé ha dit el periodista Jair Domínguez. Un Tordera, barreja de punk, Freddy Mercury de Queen i d'estètica gòtica del Retrat de Dorian Grey que a Tona va entusiasmar al seu públic incondicional, però també va agradar a centenars d'osonencs que no es van voler perdre la presentació d'aquest darrer disc. Ben aviat se'ls podrà tornar a veure a Sant Boi de Lluçanès, el proper dissabte 11 durant la Festa Major.
 

El concert de Festa Major de Tona Foto: Toni Carrasco
 

El grup d'Obeses serà el proper cap de setmana a Sant Boi de Lluçanès. Foto: Toni Carrasco

Arxivat a