El Brull vol comprar una finca propera al del Turó de Montgròs

La Diputació realitza un estudi d'anàlisi, diagnosi i estratègia

El diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut entregant el document a l'alcalde, Ferran Teixidó.
El diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut entregant el document a l'alcalde, Ferran Teixidó. | Diputació de Barcelona
Redacció
05 d'agost del 2018
L'Ajuntament del Brull estudiarà la possibilitat de comprar una finca al costat del jaciment ibèric del Turó del Montgròs, dins la Reserva de la Biosfera del Montseny (propietat de la Diputació de Barcelona). A l'entorn del conjunt arquitectònic, s'hi ubica una finca rústega amb una masia i terrenys que per tal de preservar-la, l'Ajuntament considera del màxim interès la seva adquisició.

Precisament, la Diptuació ha realitzat un estudi d'anàlisi, diagnosi i estratègia respecte a diverses operacions en l'àmbit de l'Estanyol i en aquesta finca. En aquest informe s'analitza la viabilitat des del vessant territorial, econòmic i jurídic de l'adquisició de la finca, així com les diverses operacions a realitzar i estratègies a implementar per al seu assoliment. El document també aborda l'anàlisi de la valoració de l'alienació de diverses parcel·les situades a l'àmbit de l'Estanyol, propietat de l'Ajuntament, per tal de destinar-ne el seu valor a aquesta adquisició.

Actualment s'ha lliurat la fase I de l'estudi i la segona fase consistirà en el suport a la tramitació dels diferents expedients d'alienació, adquisició i inscripció de les referides finques. El document va ser lliurat pel diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l'alcalde, Ferran Teixidó.