Últims dies de l'espectacle «Cafè, coope i puro»

La proposta teatral del Museu del Ter i Corcia Teatre d’aquest estiu es pot veure fins l’11 d’agost

«Cafè, coope i puro» és la proposta teatral d'enguany del Museu del Ter i CorCia Teatre
«Cafè, coope i puro» és la proposta teatral d'enguany del Museu del Ter i CorCia Teatre | Joan Parera
Redacció
03 d'agost del 2018
Últims dies per anar a veure la proposta teatral del Museu del Ter i la companyia CorCia Teatre: Cafè, coope i puro. L’espectacle es pot veure cada divendres i dissabte, fins a l’11 d’agost, a les 9 del vespre.

L’obra repassa la història de la Cooperativa, una institució centenària molt important per a les classes assalariades manlleuenques durant les primeres dècades del segle XX. Tal com explica el Museu del Ter, la victòria del bàndol franquista va representar la seva desaparició i la incautació dels seus béns. Molts dels seus responsables van patir la repressió posterior a la guerra, amb l’exili, la presó o, fins i tot, la condemna a mort. 

El desig de recuperar la cooperativa, però, va continuar viu durant aquesta etapa fosca, i amb el retorn de la democràcia la Cooperativa Mutua de Pa i Queviures de Manlleu va ressorgir gràcies a l’esforç d’un grup de socis fins que l’any 2008 va tancar les portes l’auto-servei de la plaça de Fra Bernadí.

La nova proposta es desenvolupa a l’antic cafè de la Cooperativa, on l’antic piano és un dels protagonistes principals d’aquest espectacle dissenyat novament per la companyia Corcia Teatre i dirigit per Joan Roura i Anna Presegué.

Aquest any es compleixen 10 anys d’ençà que el 2008 vam començar la programació d’espectacles per les nits d’estiu al museu. Des de llavors fins ara s’han realitzat 7 produccions diferents: Torn de nit. Crònica negra, Ànimes de batan, El meu barri, l’Aiguat, Bates blaves, 1977 i enguany Cafè, coope i puro.
 

«Cafè, coope i puro» és la proposta teatral d'enguany del Museu del Ter i CorCia Teatre Foto: Joan Parera

 

«Cafè, coope i puro» és la proposta teatral d'enguany del Museu del Ter i CorCia Teatre Foto: Joan Parera

 

«Cafè, coope i puro» és la proposta teatral d'enguany del Museu del Ter i CorCia Teatre Foto: Joan Parera

Arxivat a