Tomeu Penya, cap de cartell de la Festa Major d'Olost

La programació arrenca aquest cap de setmana i s'allarga fins al 16 d'agost

La baixada de carretons dona el tret de sortida.
La baixada de carretons dona el tret de sortida. | La Cràpula
Redacció Osona.com
02 d'agost del 2018
Olost arrenca la seva festa Major aquest dissabte 4 d'agost amb la baixada de carretons. Durant uns 13 dies, el municipi del Lluçanès reunirà grups d'arreu de la nació (ponent, País Valencià, Illes Balers) i amb el cantautor mallorquí Tomeu Penya com a cap de cartell. El concert serà el dimarts 14 a dos quarts d'11 de la nit després del 3r FavaFest, el sopar popular que ofereixen conjuntament els bars i restaurants del poble. La nit seguirà amb un recull de cançons d'altres èpoques.

Tal com explica la comissió de festes La Cràpula, un dels altres plats forts és la cercavila musical Va de Tort (11 d'agost). En la 5a edició la ruta acabarà a la plaça Major amb el concert dels valencians Smoking Souls. El grup de versions Dalton Bang i els DJ's 3dePego allargaran la nit fins ben entrada la matinada.El dia 15 d'agost serà el més tradicional i cerimoniós de la festa. Sardanes, Concert de Tarda i ball de nit, un cop més, amb la coneguda i reconeguda orquestra: La Principal de la Bisbal.

Entre la programació no hi falta el correfoc, la tradicional caminada nocturna, la baixada de carretons, el lliscador gegant, el campionat de pàdel o la hollipujada a Sant Adjutori. El pregó de Festa Major d'enguany anirà a càrrec d'Anna Salvans, implicada en multitud d'entitats del poble. Serà el 10 d'agost. Cal destacar que el gruix de les activitats comencen a partir d'aquest dia.
 

Consulta tota la programació